JP's tourtocht

Sunday, July 23, 2000 18:20:21

Het zit er weer op! de tour is gedaan. Winnaar van de millenium editie van JP's tourtocht is evenals vorig jaar Eddie. Gefeliciteerd! JP is weer best-of-the-rest terwijl dit keer ook Watze het podium mag bestijgen. Als we de uitslag van vorig jaar er naast leggen kunnen we verder concluderen dat Jippe en Lars behoorlijk progressie geboekt hebben. De stand in woord en beeld.

De top3 van het tourspel beheersten ook de etappe van vandaag. Dit grafiekje geeft een indruk hoe de deelnemers het er per etappe van af gebracht hebben.

Dit brengt ons bij de statistieken die een hulpmiddel kunnen zijn bij de selectie van een team in de tourtocht 2001. Natuurlijk heeft iedere tour zijn eigen karakter wat de scores van individuele renners sterk beinvloedt. Zo eindigde dit jaar maar liefst 8 etappes met de overwinning van aanvallers en werd er slechts 5 keer door het peloton afgesprint. Daarnaast waren er 5 zware alpenritten en 3 tijdritten (waarvan 1 met de ploeg). Als we naar het lijstje van de 20 ideale renners kijken valt ons op dat hierin 3 klassementrenners, 8 sprinters, 5 klimmers en 2 tijdrijders vertegenwoordigd zijn. Beste renner werd zabel. Wil je ook weten wat voor hete renners en prutsers je ook alweer in je eigen lijstje had kijk dan eens even naar dit interessante staatje.

Tenslotte nog even de andere prijzen: zoals vermeld heeft Eddie ook de bolletjestrui gewonnen met john en watze als gedeeld 2e. Arjen heeft zowel de witte (beste nieuweling) als rode lantaarn gewonnen. De groene trui is eveneens voor Eddie met 6 dagoverwinningen, gevolgd door (ex aequa) John en JP met 4, Lars Olaf en Watze met 2 en Jippe en Arjen met 1. De rode pet (het vaakst laatste in een etappe) is gewonnen door Olaf met 7 etappes.

De directie dankt alle spelers voor hun deelname en hoopt ze volgend jaar bij een nieuwe ronde weer te mogen begroeten.

Saturday, July 22, 2000 17:33:37

De top drie van het spelersklassement delen de dagoverwinning zodat het 1 dag voor het einde al duidelijk lijkt wie er op het podium zullen staan, of zou john nog een verrasing in petto hebben met zberg of (waarom niet) dekker. De meeste anderen kunnen nog wel een plekje stijgen dan wel dalen. De tour is dit jaar verrassend weinig in een massasprint geeindigd zodat deelnemers met veel accent op sprinters niet veel voorsprong hebben kunnen nemen . Na afloop van de slot etappe morgen kunnen we een analyse maken van de ideale ploeg zowel wat namen betreft als van disciplines van renners (trekt daar leering uit voor een volgend jaar). Overigens is boogerd na een valpartij afgestapt. Het dagklassement en de stand. Heb je nog kansen? bestudeer het laatste verschillijstje

Friday, July 21, 2000 17:27:03

Eddie kwam voor de 2e dag op rij als laatste over de finish, het beste is er op de bosbesstraat duidelijk vanaf, vermoedelijk heeft hij zoals veel renners (o.a. boogerd vandaag) last van (virtuele) maagkrampen. De overwinning werd een ex aequo voor jp, lars en olaf (die pech had dat de sterk rijdende knaven niet in de top 10 zat vandaag). Arjen kwam met hamilton een puntje te kort. De directie maakt overigens complimenten aan de verschillende deelnemers voor hun grote inzicht in het feilloos aanwijzen van nieuwe doorbraken zoals beloki (watze), botero (john, vandaag weer in de top10) en heras (eddie). In het klassement veranderde niet veel alleen schoof Olaf een plaatsje op ten koste van Jippe (die gisteren na de dagprijs duidelijk te veel champagne gezopen heeft) en verstevigde jp zijn koppositie in het "best-of-the-rest" klassement. Het dagklassement en de stand. Ook een grafiekje dat probeert te illustreren hoe de deelnemers het in de achterliggende etappes gedaan hebben.

Thursday, July 20, 2000 20:36:12

Hoewel Eddie vandaag, door de hongerklop geveld, als enige met 0 punten de etappe eindigde is zijn grip op het geel nog solide. Alleen als (natuurlijk) moreau morgen de tijdrit wint en vinokourov 2e en deze twee renners ook zaterdag in die volgorde de etappe winnen plus de sprint op de sjampzielizee zijn er nog kansen. Jippe, die het ook al zo goed doet in het seti klassement, won vandaag met zowel commesso als vinokourov met overmacht de dagprijs. John raakte wat achterop voor wat betreft het podium met alleen 1 punt voor hamburger. Inmiddels is zeker dat botero, voor het eerst weer na "de tuinman", de bergtrui mee naar colombia mag nemen (als hij niet zoals velen aan de stront raakt) en ook voor het tourspel is de winnaar van de bergprijs bekend: eddie met 3 ritoverwinningen gevolgd door ex aequo john en watze met ieder 1 ritprijs. Overigens is de strijd om de groene trui nog onbeslist: Eddie en John hebben ieder 4 niet bergritten gewonnen. Het rode petten klassement (het vaakst laatst in een etappe) wordt aangevoerd door Olaf die overigens niet meer in aanmerking lijkt te komen voor de rode trui die tussen arjen en andre bevochten wordt. Het dagklassement en de stand.

We hebben ook 2 inzendingen voor de prijsvraag. Eddie: "Met het gevaar om op de bek te gaan houd ik het maar op Maurice Garin, qua prijsvraag" en Jippe: "het antwoord op de kazakhstaanse is als volgt: Eugene Sandow, hieronder nog een plaatje van hem, hij is vooral bekend geworden doordat hij als eerste buitenlander het rondje om de kerk in Schoonhoven gewonnen heeft in, naar ik meen, 1898. Het prijzen geld bestond toen uit een 3 pondse leverworst geleverd door "Slagerij Wooning uw Worstenkooning"." Overigens heeft het beloofde plaatje de redactie van tournet nooit bereikt dus indien wij het groene licht ut alma ata ontvangen qua sandow verzoeken wij nazending. Ook is er een misverstand met de prijsvraag van de tuinman uit de wereld zoals John uitlegt: Geachte directie, Op welke vraag duidt u? De getoonde prijsvraag foto was uiteraard Jan Jansen. De andere foto was nimmer als dus danig bedoeld; iedereen ziet daar Luis ("Lucho") Herera uit Fusagasuga, Colombia. Overigens uit tijden dat mensen nog behoorlijk over de finish gingen ("shirtje recht"), kom daar bij teddy beer V. maar eens om (dat vingertje he, het misbaksel). De welgemeende complimenten overigens voor de nationale tv van tanzania die blijkbaar beelden uitzendt. De directie vond destijds de wielerwedstrijdverslagen in de zambiaanse pers hilarisch: als ze een berg niet opkwamen hadden ze "trouble navigating". Hulde.

Nog even andere goede berichten: Jippe scoorde vandaag een mooie gedeelde 16e plaats (meer dan 20,000 deelnemers) in www.poule.nl en grijpt dus maar net naast een gesigneerd Rabo wielershirt. Nogmaals hulde! JP heeft op de vandaag afgelegde fitness test een 100% verbetering laten zien en scoort nu : gemiddeld fit (het was dus inderdaad eerst niet veel meer) het omslagpunt (waar de verbranding anoroob wordt) lag na 20 minuten fietsduurtest bij 275 watt en een hartslag van 182. Wederom een driewerf hulde.

Wednesday, July 19, 2000 17:50:38

En dekker slaat weer toe! de dagzege gaat naar JP en de strijd om de podiumplaatsen 2 en 3 blijft spannend. Nadat ze gisteren al op een half uur binnen kwamen stapten vandaag pantani en zulle af. We hebben nog geen enkele inzending gehad op de laatste 2 prijsvragen. Wellicht moeten we Kazakhstan en Tanzania vragen om de oplossing te geven. Het dagklassement en de stand. Ook een verbeterd verschillijstje.

Tuesday, July 18, 2000 22:05:52

Met de Alpen gedaan lijkt het wel duidelijk wie het tourspel gaat winnen. Dankzij heras pakt Eddie de dagprijs en staat maar lieft 57 punten voor op de nummers 2. Voor de deelnemers in de handicap-race (iedereen behalve Eddie) blijft het echter erg spannend met een ex aequo op de tweede plek van Watze (Beloki!) en JP terwijl ondanks botero John terugzakt naar plaats 3 omdat virenque de etappe wint. Het dagklassement en de stand.

Zoals gememoreerd lijkt er alleen nog een theoretische kans te bestaan om eddie van het geel af te houden, zoals uit het verschillijstje blijkt hebben de naaste volgers maar 2 of 3 renners om voor het geel te strijden (o.a. moreau, vinokourov, piepoli, beloki, savoldelli, botero, dekker, den bakker, knaven, boven). Eddie blijkt op dit moment bijna de helft van de circa 20 best scorende renners gekozen te hebben, in de sprint was dat voorhamer wust in de bergen blijken heras en jiminez de tegenstand verpletterd te hebben.

Tuesday, July 18, 2000 12:09:50

Nog één keer alpen colls. Het peloton is onderweg in gesloten formatie. In de afdaling van courchevel zijn pantani en botero op hun snufferd gegaan. Zij kunnen echter de wedstrijd voortzetten.

Monday, July 17, 2000 12:07:34

Vandaag een rustdag, hier het laatste verschillijstje

Sunday, July 16, 2000 18:15:24

Net nu er weer wat spanning in de strijd leek te komen sloeg gele trui Eddie keihard terug met jimenez en heras en vergroot de voorsprong op de nummer 2 van 28 naar 41 punten. John die de tweede stek verdedigt kwam er niet aan te pas ondanks dat zijn geheimtip botero weer de hele dag in de aanval was maar uiteindelijk vlak voor de finish door een ontketende pantani werd teruggepakt. Andre zag de goede klassering van zijn geheimtip nardello slechts beloond met een voorlaatste plaats in het dagklassement. Er zijn ook weer een antal uitvallers waaronder van bon en etxebarria, morgen een update van het verschillijstje. Het dagklassement en de stand.

Sunday, July 16, 2000 13:08:23

Nog even over de dag van gisteren terwijl de coureurs de Galibier aan het beklimmen zijn. Het was wederom een botero dagje. Hij pakte verdiend de overwinning, de bolletjestrui en een top-10 klassering. Bovendien hielp hij ook John aan de dagzege. John had ook de nummer 2 savoldelli in de gelederen en heeft het aan zijn principes ten aanzien van virenque te wijten dat hij niet meer dan 10 punten op de gele trui inliep. Watze pakte een knappe tweede plaats dankzij savoldelli en geheimtip beloki. Voor de tussenstand betekent dit dat John de 2e plek steviger in handen heeft terwijl watze nu de 3e plek van jp bedreigt. Met nog 2 alpenritten en een tijdrit voor de deur kan er nog van alles gebeuren ook al zijn er al 39 renners naar huis, een feit dat ook de deelnemerslijstjes niet onberoerd heeft gelaten: het verschillijstje.

En hier alweer een nieuwe puzzel, dit maal uit Rotterdam/Alma Ata. "de winnaar mag gratis een dagje de col de Van Brienenoord beklimmen. was vroeger verboden vanwege de hoge snelheden die fietsen bij de afdaling bereikten."

prijsvraag 5

Saturday, July 15, 2000 17:53:42

Later verslag en analyse maar hier alvast het dagklassement en de stand.

Friday, July 14, 2000 20:04:30

Nee het werd niet de dag van bartoli, hij stapte af evenals o.a. bettini, dufaux en casero. Het verschillijstje is dan ook weer bijgewerkt. Iedereen heeft al minimaal 5 renners thuis zitten.

Vandaag weer volop kansen met de geheimtips. De dagprijs werd tenslotte met overmacht gegrepen door Lars dankzij geheimtip heulot. Olaf scoorde met geheimtip jalabert n net zoveel punten als de meeste anderen met mcewen en simon. John liet een steekje vallen zodat er momenteel een ex aequo situatie is voor de zilveren medaille. Dit is niet echt de tour voor de sprintkanonnen. Het dagklassement en de stand. Wil je nog eens kijken hoe je in de afgelopen dagen gescoord heb bekijk dan deze grafiek.

Morgen gaan ze de alpen in.

Friday, July 14, 2000 12:04:42

En daar is die dan eindelijk de langverwachte update van de stand na de etappe eindigend op de Ventoux. De tourspelleiding heeft het verwijt ontvangen dat in de verslaggeving vis-a-vis geheimtip botero weinig heroiek is terug te vinden over zijn etappe-a-deux met dekker. Omdat gisteren de uit medillin afkomstige coureur, die nogal sjlemielig de sprint met dekker verloor, wederom de sterren van de hemel fietste heeft de directie gemeend het volgende ingezonden stuk uit Arusha integraal op te moeten nemen.

Geachte Directie, Een beetje meer heroiek gaarne in uw verslaggeving! Wat een heftige toerhistorie is er gisteren immers geschreven..... als enige Colombiaan over en ook tussen de bergen door blijven fietsen... en natuurlijk wachten op een lekke band.... hoe zal de communicatie tussen die twee verlopen zijn? Botero (ik ben aan het navragen of hij familie is van de befaamde Colombiaanse schilder/beeldhouwer Botero) was eergisteren ijzersterk op weg op de Aubisque op maar werd door laffe kopman Escartin teruggefloten als zijnde simpele een waterdrager. Ik ben ervoor meer punten uit te delen aan exotische renners... Als bijlage een hommage aan "el Gardinero" (de tuinman) waar het allemaal mee begon (won als amateur de Alp d'Heuz).

prijsvraag 4

Over geheimtips en prijsvragen gesproken: velen had het wederom goed: jan janssen. Rome wil echter weten wie van sprengel was. Een prjsvraag uit Rotterdam is afgewezen omdat het afgebeelde rijwiel niet aan de UCI eisen voldoet en de deelnemers van dit spel dus ook niet geacht kunnen worden daar zinnige antwoorden op te geven.

De beste geheimtip van gisteren was Watze's beloki die hem dan ook prompt de dagprijs opleverde. Beloki finishte op een mooie 3e plaats achter een oppermachtige armstrong die pantani liet winnen. Eddie legde dankzij heras beslag op de 2e plaats, en anti-virenqueist John werd knap 3e met wederom geheimtip botero. Het dagklassement

Dankzij zijn dagzege is Watze wat dichter bij het podium terecht gekomen. Doordat Jippe en Andre evenals boogerd door het ijs zakten, en Arjen, Lars en Olaf een goede score haalden is ook de spanning in de onderste helft van het scoreboard weer helemaal terug. De stand

De bergen beginnen hun tol te eisen en een aantal gekende sprinters zijn al naar huis, onder andere (Eddie's troef) wust, steels en kirsipuu. Niemand van de deelnemers heeft dan ook nog een volledige ploeg ter beschikking: Olaf, John en Arjen (17 renners), Eddie, Watze, Lars en Andre (16), JP en Jippe (15). Interessant is ook om te kijken hoeveel renners van de ideale 20 je in je ploeg hebt opgesteld. Op dit moment is dat John met 8 gevolgd door Watze en Eddie met 7. De tour is, kortom, pas gedaan in Parijs. Het verschillijstje en de beste 20 renners

Vandaag weer even een Dekker (of Bartoli) dagje voor we de Alpen colls in gaan.

Thursday, July 13, 2000 10:59:51

Vandaag weer mooie sport op de Ventoux. Helaas geen lifeverslag want te druk. Goed nieuws voor de volgers van het geel: Wust is uit koers!

Tuesday, July 11, 2000 20:22:13

Als we zo nog een paar etappes krijgen is er misschien kans dat Eddie in Parijs toch naast het geel grijpt, hij haalde vandaag als enige 0 punten. Natuurlijk mag een campionissimo wel eens een off day hebben maar het geeft de anderen toch weer moraal. John is wederom winnaar van de dagprijs dankzij dekker, geheimtip botero en bartoli. Olaf komt met verbrugghe net een puntje te kort. Jippe zat daar weer vlak achter met vinokourov in plaats van dekkertje. Watze en Arjen komen er met niet al te veel kleerscheuren vanaf. Het dagklassement.

Een en ander heeft natuurlijk ook gevolgen voor de stand: John en JP wisselen weer stuivertje voor wat betreft de zilveren mudalje. Olaf hervindt de aansluiting met de onderste helft van het middenveld, in voetbal termen: das anschluB Tor. En hetzelfde geldt voor Jippe wat betreft de bovenste helft van het middenveld. De stand.

De goede oplossing van Jippe's opgave was inderdaad Jacques Anquetil, de link leidt naar een mooi verhaal over een wonderbaarlijke kampioen gevonden door Jippe. In een documentaire onlangs op de Nederlandse TV werd bovendien nog (o.a.) gezegd dat Anquetil ook van het goede leven hield en tijdens wedstrijden ook copieuze maaltijden, wijn en champagne nuttigde en bovendien s'nachts gewoon naast zijn vrouw in bed lag. Voor deelname aan de derny koers Bordeaux-Parijs stelde Charles de Gaule het regeringsvliegtuig ter beschikking. Zijn voormalig ploegleider vond hem geen mens maar afkomstig van een "étoile".

En hop-hop weer een nieuwe prijsvraag uit Tanzania. Wie is dit?

jan janssen

En dan nu, kijk en luisteronderzoek

Dubbele.nl Onderzoek
---
Hoe vaak bezoek je deze pagina
meerdere malen per dag
1 maal per dag
3-4 keer per week
1 maal per week
nog minder vaak

Klik hier voor resultaten
Dit onderzoek wordt gehost door Dubbele.nl.

Tuesday, July 11, 2000 10:46:00

Het beloofde verschillijstje, iedereen is al 1 tot 3 renners kwijt. Ook weer wat statistiek, dit keer een fleurig grafiekje dat je punten per etappe aangeeft (als je heel erg goed tuurt). We hebben ook antwoorden binnen op Jippe's prijsvraag: Mr Chrono en Anquetil. Het wachten is nu dus op witte rook uit diens romeinse sigaar.

Monday, July 10, 2000 17:30:17

Armstrong pakt ook het geel, Ullrich op 4'14 2e, verrassend 3e Moreau.

Zoals Armstrong de tour in de pocket lijkt te hebben, zo lijkt ook Eddie onaantastbaar in het tourspel. Hij wint vandaag met overmacht de dagprijs dankzij geheimtips jimenez en heras. Het peleton volgt op 9 punten met Jippe, jp, lars en olaf (allen virenque en moreau). Watze haalt een puntje minder (geheimtip beloki!). Andre haalt 3 punten met moreau en anti-virenqueist John haalt net als Arjen géén punten. John zakt daardoor weer terug naar de 3e plaats.

De stand na de 10e etappe en het dagklassement. Morgen volgt een nieuw verschillijstje als de opgevers bekend zijn. Morgen geen hoge colls, maar spieren los rijden en moed verzamelen voor de dag van overmorgen: de ventoux. En de eerste prijsvraag nog niet opgelost of de tweede dient zich al aan dit maal uitgeschreven door Jippe. De directie vermoedt dat dit de coureur was die als enige ooit van start tot finish in het geel heeft gereden (en dus niet in dat hoofdpijn-bergbollen).

anquetil

Monday, July 10, 2000 17:09:00

Erop en erover! Armstrong rijdt iedereen aan gort en pakt een minuut terug per kilometer, Oxtoa wint nog net met 0'41 voorsprong. Armstrong dus 2, gevolgd door Jiminez (1'11), Virenque, beltram, escartin, heras (1'54), Moreau, beloki en zulle op 3'47. Boogerd (5'11) klopt Pantani (5,52).

Armstrong pakt ook het geel, Ullrich op 4'14 2e, verrassend 3e Moreau.

Monday, July 10, 2000 16:28:56

Pantani, zulle, armstrong in tegenaanval. Armstrong rijdt de andere 2 er af. Enlele minuten later.... Armstrong haalt groep virenque bij!

Monday, July 10, 2000 16:13:36

Otxoa begint aan de laatste beklimming, ruim 7 minuten voor op groep virenque, escartin, jimenez, botero. Groep armstrong, ullrich, pantani, boogerd daar 3 minuten achter.

Monday, July 10, 2000 15:41:44

Escartin opent de aanval op de Aubisque, Virenque kan later aansluiten. Dit groepje, met ook oa jimenez, beltram en beloki, heeft bij de passage op de top van de aubisque een voorsprong van bijna 1'30 op de volgende groep met favorieten (inclusief de nationale trots boogerd die goed mee lijkt te kunnen). De groep Escartin heeft wel ruim 10 minuten achtestand op de leider van de koers otxoa. Tussen otxoa en de groep escartin zitten nog oa botero en matan. Van de favorieten hebben jalabert l en olano moeten lossen. Verbrugghe heeft ook moeten lossen terwijl naar verluidt vandenbroecke heeft opgegeven. En we hebben een winnaar van de prijsvraag: eddie! gefeliciteerd

Monday, July 10, 2000 14:28:36

In hetzelfde beestenweer als hier in Nijmegen is de Marie Blanque genomen. Nazon (geheimtip jippe en jp) is afgestapt. Otxoa als eerste boven met matan, durand (o.a.)gevallen in de afdaling. Botero (geheimtip John) in de tegenaanval maakt goede indruk . Peleton op 14'20 met de favorieten op de eindzege. Vandebroucke, elli en vinokourov gelost in de beklimming. Het spel is op de wagen! In de afdaling komt het peleton dichter bij elkaar plusminus 80 man. Verslaggeveing is niet duidelijk want slecht beeld. Even wat vertraging in de update vanwege de dagelijkse windows crash en een telefoontje van een bewonderaarster (de vrouw van W. te Rotterdam), van de tour website aan mijn echtgenote. Dan kan vader dus niet internetten %*(%$(. Inmiddels op de Aubisque en zometeen meer.

Monday, July 10, 2000 12:53:45

Otxoa, Matan en Durand zijn als eerste boven op de eerste klim met een voorsprong op het, door de rabobank geleide, peleton van 11'20. Lefefre en Nazon jp (oa) zijn op achterstand geraakt.

Monday, July 10, 2000 11:55:14

Jacky Durand is alleen vertrokken en heeft 1'45 voorsprong, het peleton heeft inmiddels zo'n 40 km afgelegd. Bij km 76 is de eerste beklimming van de 3e categorie. Daarna begint het echt met op 120 km de Marie Blanque (1e categorie), op 158 km de Aubisque (hc), op km 168 de Soulor (2c) en tenslotte op km 205 de finish op Hautacam (hc).

Monday, July 10, 2000 11:01:26

En ze zijn vertrokken, het lijkt er niet op dat er al renners voor de start de brui aangegeven hebben. Na een ongekende reeks etappes met ontsnappingen in plaats van massasprints begint vandaag het volgende hoofdstuk. De etappe eindigt op de hautacam, waar in 1996 het tijdperk Indurain aan gort werd gereden door (doopkonijn?) Riis.

Sunday, July 09, 2000 17:53:50

John is werkelijk aan een erg sterk weekend bezig. Hij pakt vandaag met geheimtip Bettini het dagklassement en de tweede plaats in de overall rangschikking. Naast John scoren alleen Eddie, JP en Watze punten en de rest blijft op nul. Koerts gisteren te laat binnen, supertalent Filipo Casagrande ook naar huis terwijl sprinter jp Nazon al een week met open wonden rond koerst. Kortom de eerste gaten beginnen in de lijsten te vallen terwijl het hooggebergte voor de deur staat. Morgen hier lifeverslag van de eerste pyreneenrit dus hou deze pagina open dan blijf je op de hoogte (ze ververst automatisch iedere 10 minuten).

De stand na de 9e etappe, het dagklassement en een nieuw verschillijstje.

Als we de grafiek bekijken na de "proloog" en 8 gewone etappes zien we dat Eddie nog steed comfortabel bovenaan staat maar dat het eerder compacte middenveld toch in 2 helften uit elkaar gevallen is met John, JP en Watze in de bovenste helft en Andre, Jippe en Lars in de onderste helft. Arjen en Olaf betwisten elkaar nog de trui van de rode lantaarn.

Saturday, July 08, 2000 18:09:04

Johny en Olaf moeten vandaag de kussen van de ronde miss delen met ieder 10 punten voor Dekker. De rest hield de 0 vast. John bedreigt hiermee nu JP's 2e plaats terwijl Olaf zich een iets betere uitgangspositie heeft verschaft voor de verwachtte aanval in de bergen. Slecht nieuws voor Olaf is dat zijn geheimtip Koerts wellicht buiten tijd binnen komt. Overigens is sprinter o'grady ook al uitgevallen (sleutelbeenbreuk). We hebben tevens een 9e deelnemer, buiten mededinging, wiens lijstje nooit zoals bedoelt tijdig per email zijn PC verliet, Arjen neemt voorlopig de op een na laatste plaats in maar zou, indien hij de lijst wel tijdig had ingestuurd, de winnaar zijn geworden van de dagprijs bij de proloog. Over prijzen gesproken, Eddie houdt het op Coppi, die renner hier beneden.

De stand na de 8e etappe, het dagklassement en een nieuw verschillijstje.

Friday, July 07, 2000 17:56:01

Knappe ontsnapping vandaag helaas won wust de sprint van het peloton en haalde weer punten voor Eddie. Wust is nu ook de best scorende renner in het tourspel. En weer 3 deelnemers met de hatelijke 0: Andre, Lars en Jippe. De stand na de 7e etappe en het dagklassement. U kunt nog insturen voor de prijsvraag! Morgen geaccidenteerd terrein, lijkt zich weer te lenen voor ontsnappingen van de geheimtips...

Friday, July 07, 2000 10:37:01

En dat is natuurlijk de echte spirit! John B. te Arusha gooit er een prijsvraag tegenaan. Die deelnemer die het eerst weet te melden, op onderstaand e-mail adres, wie de cyclist op de foto is wint ongetwijfeld een prachtige prijs, zoals bijvoorbeeld een guided tour up the Kilimanjaro voor 2 personen (exclusief reis &verblijf). De directie houdt het alvast op een oudoom van Buenahore, de adelaar van de Andes. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

coppi

Thursday, July 06, 2000 20:05:22

Excuses mijne heren voor de ietwat verlate tussenstand vandaag aangezien op terugweg van de sportschool de uitlaat van mijn bolide in twee-en brak wat naast een kek racy geluidje alleen maar een hoop narigheid oplevert. Gelukkig had ik bij de welpen nog de platte knoop geleerd en wist ik met een eindje touw (welke boyscout heeft het NIET in de achterbak liggen) de boel weer bij elkaar te knopen. Kwikfit gaat wel weer geld verdienen.

En het werd de dag van John die met kop en schouders boven de rest van het deelnemersveld uitstak, de dagzege pakte en gelijk doorstoomde naar een podiumplaats (brons) in het algemeen klassement. Drie deelnemers moesten vandaag vechten voor het rode petje dat aan de laatste van iedere etappe wordt uitgereikt want zowel Lars, Watze als Andre behaalden 0 punten. Voor Andre betekent dit wel dat de deelname "buiten mededinging" is opgeheven en hij nu volwaardig deel mag nemen in de strijd MET geheimtroef Filippo Cassagrande.

Als we de tussenstand na ongeveer een kwart van de race analyseren kunnen we concluderen dat de sterkte in de breedte enorm is toegenomen. Dit blijkt uit een middenveld waar nog 6 deelnemers heel dicht bij elkaar zitten, JP (op basis van zijn klasse) voert dat middenveld met een lichte voorsprong aan. Eddie heeft dankzij Wust een heel aardig gaatje geslagen. Olaf is achterop geraakt wegens gebrek aan sprinters maar daar staan weer wel klimgeiten en tijdrijders tegenover zodat in en na de bergen nog het een en ander goed gemaakt lijkt te kunnen worden. De stand na de 6e etappe en het dagklassement.

Interessant is het om te kijken hoe je rennerslijst afsteekt ten opzichte van je naaste belager en directe voorganger. Dankzij het onvolprezen vernuft door de directie in de officiele tour spreadsheet (patent pending) gestoken kunnen wij de deelnemers nu volautomatisch een verschillijstje presenteren. Aan de kleur van de renner kun je zien of hij nuttig is om je directe voorganger te pakken (geel), je naaste belager van het lijf te houden (blauw) dan wel een superrenner die beide idealen verwezenlijkt (geel-blauw à groen). Op het eerste gezicht lijkt het misschien wat ingewikkeld maar laat het rustig even bezinken. Morgen een bergje van de 4e categorie, dat wordt dus weer een massasprint

Thursday, July 06, 2000 12:04:52

De oplettende lezertjes van deze pagina (i.c. Eddie te N. en John te A.) hebben de directie op een fout gewezen. In haar gretigheid de stand zo vlug mogelijk wereldkundig te maken had de directie de uitslag van teletekst enkele minuten na de finish al in de pc geklopt zonder verdere bronnen (zoals radio tdf) te raadplegen. Niet Julich maar O'grady finishte als 8ste. In de officiele tour spreadsheet (versie 2000) is het een en ander gecorrigeerd zodat de onderstaande links de correcte uitslag weergeven.

Thursday, July 06, 2000 07:56:09

Vandaag kon het wel weer een mooie dag worden voor wust als zijn hematocriet in orde wordt bevonden tenminste. Even een stukje statistiek. Van de plusminus 20 best scorende renners (dwz 3 punten of meer) hebben de deelnemers er 10 (eddie), 8 (andre, jp, lars, watze), 6 (jippe), 5 (john) en 3 (olaf). (exclusief zabel, zulle en armstrong die vervangen werden door reserves). Ach Parijs is nog ver en de bergen hoog.

Persbericht namens de directie: directie zag die Vanden Broucke voor het eerst op TV, als ze had geweten dat het zo'n pedante k.zak was was hij nooit opgesteld en in plaats veeleerder een wust bijvoorbeeld.

Wednesday, July 05, 2000 17:36:34

Nee Dekker kwam 200 meter tekort dus werd het weer een massasprint met dit keer Wust zelfs als winnaar. Dit dreigt de spanning al voortijdig uit de koers te nemen omdat Eddie in middels een in schokbeton gegoten gele trui om heeft. Jippe wist vandaag knap de 2e plaats in te nemen in het dagklassement dankzij geheimtip Commesso. En weer zat Koerts bij de 1ste 10 zodat ook Olaf weer zijn puntjes meesprokkelde.

De stand na de 5e etappe en het dagklassement .

Wednesday, July 05, 2000 11:40:41

De heren koereurs hebben gisteren zwaar af moeten zien in de ploegentijdrit. In de rit van vandaag moeten ze over 3 bergjes van de 4e en 1 van de 3e categorie. Een koers voor aanvallers of wordt het toch weer gewoon een massasprint? Vast staat dat de ploeg van de gele trui (jalabert, once), die volgens de overlevering de koers moet controleren, geen sprintkannonen in de gelederen heeft en wellicht niet zo'n bezwaar heeft tegen ontsnappingen van renners die achter staan in het klassement (Dekker bijvoorbeeld).

Tuesday, July 04, 2000 12:11:57

Een bijdrage uit Rotterdam: De deelnemerslijstjes analyserend is het opvallend dat de organisator siginifant minder geheimtips heeft opgesteld dan de gemiddelde deelnemer. Dit lijkt mij een geval van voorkennis of in het beste geval wielren-catenaccio . Het zal de italiaanse achtergrond wel zijn. Overigens ben ik het geheel eens met de heer B te A te T. in casu Virenque. Het is een gotspe!!

De directie van JP's tourtocht stelt het niet op prijs als aan de integriteit van de directeur getornd wordt en gaat dan ook verder niet op aantijgingen in.

De klacht van de heer de W. te Utrecht is gegrond verklaard, filipo casagrande zal vervangen worden door de eerstvolgende reserve (hincapie 0 punten). De heer W. te Rotterdam had daarentegen wel filippo opgesteld inclusief het correcte rugnummer. Dat staat daarom.

Iedere bijdrage aan onderstaand e-mail adres wordt automagisch verzonden aan alle deelnemers (soms wel 2 keer maar daar wordt aan gewerkt). Als dank krijgt de indiener een kopie van de laatste versie van de webpagina.

Monday, July 03, 2000 17:32:33

En er werd weer gesprint, in de slotfase ging Zberg nog onderuit en sleurde de gele trui in de val mee. Eddie's geheimtip Wust had, helaas, geen last van dit incident en eindigde op de 2e plaats. Hiermee pakte Eddie weer de dagprijs, en hield het geel, terwijl het peloton het dus met 9 punten minder moest doen. John moest een klein gaatje laten terwijl Olaf met geheimtip Koerts keurig 7 punten scoorde, de rode lantaarndrager breekt het gebrek aan andere sprinters echter danig op. De ploegleiders met Nazon jp zagen broer (?) Nazon d 5 punten pakken. Morgen staat een ploegentijdrit op de rol dus geen individueel klassement. Wij spreken elkaar woensdag weer.

De stand na de 3e etappe en het dagklassement .

Monday, July 03, 2000 12:17:50

mocht je je opgegeven hebben bij poule.nl maar nog niet bij de subleague doe dat dan snel anders lopen we die schitterende koerstruien mis (met petjes). Zie een paar dagen terug voor details. Vandaag is het weer vlak, alle kansen voor de sprinters dus.

Heden ontving de directie ook de volgende bijdrage uit Tanzania: "In het kader van de traditie: Laat ik wederom een schreeuwtje van protest laten horen. Een ieder die de ranzige brutaliteit heeft gehad teddybeer Virenque op te stellen: min 2000 punten. OF: een gratis EPO spuit, af te halen bij een Festina horloge (ze schijnen wat voor te lopen, die horloges)." Aldus heer B. te Arusha.

Heer W. te Rotterdam heeft ter elfder ure ook nog een lijstje ingediend waarbij bezworen werd geen uitslagen te hebben gezien (hetgeen door de keuze der renners bevestigd lijkt te worden), de directie heeft besloten deze lijst buiten mededing mee te laten doen ook al betekent dit weer 20 minuten prutsen met een spreadsheet. De deelnemers lijstjes zijn weer bijgewerkt.

Een bijdrage aan het onderstaande email adres zal nu automatisch aan alle deelnemers verstuurd worden.

Sunday, July 02, 2000 17:57:33

Gisteren nog de gele trui in de 2e etappe vandaag de rode lantaarn voor Olaf. De rit werd gewonnen door Eddie die nu ook de gele trui overgenomen heeft. De stand na de 2e etappe en het dagklassement .

Sunday, July 02, 2000 14:07:01

Olaf wint de proloog, Jippe's hematocriet wellicht te hoog. Bekijk de stand na de 1e etappe .

1/7/00

Hier het overzicht van de lijstjes van de deelnemers lijstjes, in rood de geheimtips! in geel renners die door minder dan de helft der deelnemers gekozen zijn. In tegenstelling tot eerdere berichten zijn er 7 ploegleiders met als gevolg dat er maar 4 renners door iedereen gekozen werden (nl. armstrong, escartin, zabel en zulle). Er waren dan ook geen tekorten in de reserves. Check je lijstje en laat weten als er iets niet in de haak is.

De eerste tussenstand zal morgen na de 2e etappe hier verschijnen.

30/6/00

Hoe ging het vorig jaar? download een excel bestand met de uitslag hier .

2 maal kans op roem (en echte prijzen)? speel dan ook mee in de tourtocht "subleague" bij www.poule.nl (login: heerschap en password:**** (stad waar vorig jaar de zetel van de directie nog gevestigd was)

29/6/00

En daar is die weer die fantastische Tour de France! Wil je dit jaar weer voor spek en bonen meedoen ? stuur dan een e-mail met een lijstje van 20 renners + 10 reserves naar

tour [apestaart] heerschap.net

uiterlijk op de dag van de proloog om 12:00 (heure-de-Paris). Zoals altijd zijn er punten( 10, 9, 8 ...) te verdienen door de 1ste 10 van elke etappe (inclusief proloog). Reserves worden gebruikt indien een voorkeurrenner niet start of indien een voorkeurrenner door alle deelnemers gekozen is.