jp's tourtocht 2001

dagverslag

Sunday, July 29, 2001 22:27:29

Eddie pakt voor de 3e keer op rij het geelHet had zo mooi kunnen zijn, toch nog onverwacht trad JP's voorkeur scenario in werking: Zabel stelde het groen veilig in de tussensprints en Vinokourov en Verbrugghe konden wegkomen in een ontsnapping. Dit leidde tot een prettige portie spanning ten huize van de directie, zeker nadat Eddie zijn vluchter Belli zag lek rijden en Garzelli niet met de besten meekon. JP reed op dat moment in het virtuele geel. Vinokourov was duidelijk de sterkste vandaag maar moest helaas op luttele honderden meters voor de finish, als laatste vluchter, zijn meerdere erkennen in het jagende peloton.

Eddie pakt ook groen 2001 De sprint was daarna een eitje voor Eddie die hiermee, evenals Lance Armstrong, voor de derde keer op rij het geel pakte. Alleen JP en John konden nog enige sprinters van betekenis in stelling brengen en stelde daarmee respectievelijk de tweede en derde plaats in het eindklassement veilig. Het deelnemersveld lijkt in de breedte duidelijk in sterkte toegenomen: bedroeg vorig jaar de voorsprong van het geel nog 39 punten, dit jaar slechts 16; stond de nummer 5 vorig jaar nog op 100 punten achterstand dit jaar waren dat er nog maar 78.

Eddie wint aanvallerstrui 2001Naast het algemene klassement won Eddie ook niet onverwacht de groene trui van het sprintersklassement, verrassender is daarnaast ook nog de zege in het aanvallersklassement (Coeur de Lion). Dit laatste werd echter toch al min of meer voorspeld door Eddie toen hij op het discussieforum een tip van de sluier achter zijn succes optilde. Dankzij zijn overwicht in sprinters pakte hij in ontsnappingen toch nog vaak punten mee voor de plaatsen 5 t/m 10. Hierdoor liep Lars, die veel aanvallers aan de start bracht, de eerste plaats in dit klassement mis.

jp wint de lapjestrui 2001Een troostprijs is er voor JP in het lapjestrui klassement. In dit klassement, wat bepaald wordt door de rangorde in alle klassementen bleek JP het meest constant. Voor wat de kleinere prijzen betreft: het gele petje, = de meeste dagoverwinningen, is dit jaar in 2-en geknipt om gedeeld te worden tussen John en Eddie met ieder 6 etappezeges. Het rode petje, = het vaakst als laatste binnenkomen, werd gewonnen door Arjen. Voor wat betreft deze twee klassementen kan verder nog gezegd worden dat alleen Jippe nooit een etappe won terwijl alleen André nooit als laatste binnen kwam (karaktermannetje hč).

De statistieken en grafieken zijn weer bijgewerkt en aangevuld. Doe daar volgend jaar jullie voordeel mee, interessant is bijvoorbeeld de tabel met alle renners die dit jaar punten gescoord hebben en verschillende overzichten van wie welke renner had en hoe die het gedaan heeft. De directie heeft ook nog even de songfestival en de amandement telling gesimuleerd maar kwam tot dezelfde uitslagen zij het dat de deelnemers wel dichter bij elkaar kwamen. DIt heeft ertoe geleid dat de directie, unilateraal, heeft besloten om met ingang van de editie 2002 de telling iets aan te passen.

Rest slechts nogmaals de winnaar(s) van harte te feliciteren en jullie allen te danken voor jullie bijdragen die het volgen van de tour ook dit jaar weer enorm wist op te leuken. De directie verwelkomt jullie graag weer over 11 maanden voor een nieuwe editie van JP's tourtocht ®. In de tussenliggende periode zal kosten nog moeite worden gespaard en blijft het discussieforum gewoon geopend. Waarde tourvrienden, tot volgend jaar!

Saturday, July 28, 2001 22:09:13

Alia iacta est. Ondanks de aanwezigheid van 3 romeinen en een zelfde aantal ex-romeinen is het nu vrijwel zeker dat ook dit jaar een jongen van de Gelderse klei het veni vidi vici kan gaan uitspreken. Tot teleurstelling van de directie eindigde de etappe van vandaag in een massasprint (de 4e pas van deze tour). Dankzij Teutenberg en Casper werd dit een eitje voor Eddie die tevens hiermee het geel van JP terugpakt. John en JP waren de enigen die nog enigszins konden volgen, de eerste is daarmee zelfs op een met Watze gedeelde derde plaats terecht gekomen. Traditiegetrouw wordt er morgen weer gesprint, de telekom kleppers Klöden en Vinokorouv, die nog makkelijk zouden kunnen ontsnappen en het peloton op een half uur rijden, zullen nu de boel bij elkaar moeten houden zodat der Zabel de massasprint en daarmee de groene trui kan veroveren. Het geel lijkt dus voor Eddie, de plaatsen 2 en 3 zullen waarschijnlijk tussen JP en John verdeeld gaan worden omdat Watze te weinig sprintkracht heeft. Lars, als best of the rest , staat al te ver om nog het podium te gaan halen. JP heeft geen onderscheidende sprinters terwijl John supersprinter Nazon nog heeft. John kan nog winnen in het volgende theoretische scenario: Ekimov springt weg in de laatste kilometer en wint de etappe terwijl Nazon de sprint van het peloton wint, Hincapie sprint mee en wordt 8e terwijl Eddie's onderscheidende sprinters niet bij de eerste 10 rijden. JP kan nog winnen als Zabel in de tussensprints het groen veilig stelt en dan bovengenoemde heren met een ontsnapping mee stuurt om te voorkomen dat O'grady hem kan terugpakken in een massasprint. De Enelotto geeft waarschijnlijk meer kans op succes... maar de tour is pas gedaan als ALLE STEMMEN zijn geteld!

Friday, July 27, 2001 18:01:11

tijdrittrui 2001 gewonnen door JPHet tourspel 2001 kent een zeldzaam zinderende ontknoping. JP pakt de overwinning in de tijdrit en mede dankzij Vinokourov GEEL (Klöden werd helaas 11e al zou de Directie Rous terugzetten vanwege zijn wel erg harkerige stijl, dat is namelijk geen reclame voor het fietsen). André's geheimtip stond niet langer achter de spoorbomen en bezorgde zijn baas de 2e plek gevolgd door Jippe op 3. Eddie kwam vandaag als laatste binnen.
De top 3 staat erg dicht bij elkaar: JP heeft 2 punten voor op Eddie die op zijn beurt 3 punten voor heeft op Watze. Ook John staat kort in het klassement. Zelfs Lars, André en Jippe hebben, in theorie, nog een overbrugbare afstand tot het brons. Aangezien de sjamps meestal een sprint wordt is morgen een heel belangrijke etappe, een ontsnapping met bijvoorbeeld Dekker, Boogerd, Vinokourov, Bartoli of, daar is hij weer, Klöden kan het klassement helemaal op zijn kop zetten. Eddie heeft 4 sprinters meer dan JP zodat de 2 punten voorsprong te dun lijkt mocht het morgen niet tot een ontsnapping komen. Het wordt nog een enerverend weekendje. Eddie heeft op het discussieforum een oproep geplaatst om het een en ander vanavond om 22:26 voor te bespreken. U bent hier allen van harte voor uitgenodigd, evenals trouwens a.s. zondagmiddag om de sjamps te bekijken bij de directie thuis.
Inmiddels kan ook het klassement voor de tijdrittrui (3 ritten) opgemaakt worden dat glorieus is gewonnen door JP. Opmerkelijk is dat de voormalige Gele Trui Eddie ook in dit klassement niet tot de eerste 5 is doorgedrongen.

Thursday, July 26, 2001 18:04:46

John maakt een goede comeback met het winnen van de dagprijs en doet weer mee in de strijd om het geel. Eddie en JP volgen op korte achterstand terwijl de andere deelnemers behoorlijk averij oplopen. Omdat Watze vandaag niet vooruit te branden was is hij naar de 3e plaats teruggezakt en heeft Eddie wat meer lucht gekregen in de gele trui. Morgen in de tijdrit zal duidelijk worden wie in het slotweekend nog aansprak kunnen maken op de gele trui en wie nog medaillekansen heeft. Morgen zullen renners als Igor di Galdeano, Verbrugghe (met moraal dankzij ritoverwinning), Hamilton (die uit het dalletje lijkt), Mancebo (gecoacht door Indurain: venga,venga), Klöden, Boogerd (om de 8ste plaats vast te houden) en Vinokourov (die zich vandaag helaas in een mislukte ontsnapping heeft leeg gereden) het verschil moeten maken met Eddie zodat voldoende voorsprong wordt genomen voor een mogelijke sprint op zaterdag en de vrijwel zekere sprint op zondag.
De directie verontschuldigt zich tegenover deelnemer Jippe die na een optimistisch relaas hier beneden geen deuk in een pakkie boter meer fietst, op het discussieforum wordt in dit verband reeds gewag gemaakt van een reverse self-fulfilling prophecy waar voorspellingen juist niet uitkomen. Om een beetje balans te houden voorspelt de directie dan naast bovengenoemde tijdrit kanonnen dan ook dat Eddie's sprinters Teutenberg, Tossato, Casper en Simon op zaterdag en zondag bij de eerste 5 zullen rijden. Casper is zich al dagen aan het sparen door steeds als laatste binnen te komen.

Wednesday, July 25, 2001 18:31:58

bolletjestrui 2001 gewonnen door Watze Met indrukwekkende overmacht heeft Lars de etappe van vandaag winnend afgesloten, dankzij Voigt en Heulot klimt hij 2 plaatsen in het algemeen klassement en staat nu 15 punten dichter bij het geel. Voor de podiumplaatsen bracht deze etappe geen verandering.
Inmiddels is wel al het definitieve klassement qua bolletjestrui opgemaakt. Het is duidelijk dat het deelnemersniveau in de breedte enorm is toegenomen want iedereen, muv Jippe, heeft 1 bergetappe (al dan niet gedeeld) gewonnen. Dit maal brengt daarom het totaal aantal punten behaald in bergetappes (#7 en #10-14) uitsluitsel. Felicitaties gaan naar Watze die de meest constante bleek te zijn.
Vandaag reedt het peloton rechtdoor in een bocht, Montgomery en Heppner behoren tot de uitvallers. Morgen gaan we weer een ontsnapping tegemoet. Eddie's sprinters komen pas op de sjamps weer aan bod. De vraag is of die het gat geslagen in de tijdrit van vrijdag door Kloden, Di galdeano en Vinokourov kunnen dichten. Het blijft spannend.

Tuesday, July 24, 2001 17:16:13

Zou het dan toch nog niet gedaan zijn? JP won vandaag, verdiend, de dagprijs dankzij Verbrugghe en Petacchi. Alleen Jippe (met geheimtip Chavanel) en Watze (met geheimtip Mattan) konden in het wiel blijven, de rest van het peloton werd op achterstand gereden. John lijkt de mentale klap van het verlies van het geel nog niet te boven want hij eindigt vandaag weer op de laatste plaats. JP staat daardoor weer op het schavot, Watze staat nog maar 2 punten achter het geel. Opmerkelijk is ook de vlakke race die Jippe rijdt, zijn grafiek is het stabielst van allemaal terwijl de stijgingsgraad steeds toeneemt, zou hij dan toch nog een medaille kunnen pakken in Parijs?

Morgen lijkt weer een mooie etappe voor een ontsnapping, de directie meent dat vinokourov en/of kloden daarin ver gaan komen

Sunday, July 22, 2001 22:42:58

De vraag is inmiddels of ook John en Watze net zo'n symbolische handdruk aan Eddie moeten geven als vandaag Ullrich aan Armstrong. Eddie haalde eindelijk rendement uit geheimtip Belli en sloeg een gat met John en Watze, die gedeeld tweede staan, en pakte het geel terug. John reed vandaag weer als een dweil terwijl Watze het erg goed deed dankzij geheimtip Laiseka. De dagoverwinning ging echter naar niemand minder dan André. Eddie lijkt dankzij zijn sprinters in een zetel naar Parijs te gaan tenzij Nazon vreselijk gaat uitpakken in die massasprints.

Morgen mogen we een dagje uitrusten, en de renners ook

Saturday, July 21, 2001 17:19:10

Eddie sloeg in een enerverende rit hard terug met geheimtip Garzelli. Cardenas moest de jump van gisteren bekopen en John eindigde daardoor vandaag met de rode lantaarn aan het zadel, een paar punten achter Arjen. De rest van het peloton wist bij Eddie in het wiel te blijven en daarmee zicht te houden op het podium in Parijs. Met een neuslengte voorsprong behoudt John het geel, hetzelfde geldt voor JP die Watze 1 punt voorblijft voor het brons.
Het goede nieuws voor John is dat een deel van Eddie's sprinters afstapte namelijk Hunter en Fred Rodriguez, wellicht dat Simon, nu hij het geel kwijt is, ook leeggereden blijkt en binnenkort ook afstapt. Overigens is ook good-old Museeuw afgestapt . De ploegen zijn behoorlijk uitgedund: Arjen heeft nog 17 renners; André 16; John en JP 15; Eddie, Jippe en Lars 13; en Watze zelfs nog maar 12. En dan moet morgen de echte koninginnerit nog beginnen...

Saturday, July 21, 2001 10:33:46

Terwijl op het discussieforum allerhande alternatieve tellingen bediscussieerd worden die als overeenkomst lijken te hebben dat de proponent unilateraal bevoordeeld wordt sloeg in de realiteit, die de Tour toch is, John met een nieuwe adelaar uit de Andes keihard toe. Het deed denken aan de vernedering van Ullrich op de flanken van de Alpe door Armstong: even omlijken en dan tik-tik-tik wegwezen. Er lijkt nu toch een serieus gat geslagen te zijn met de torenhoge favoriet voor de eindzege Eddie. Temeer omdat de grimpeurs van deze laatste in iedere bergetappe serieus lijken te strijden om de plaatsen 11 t/m 20. Veel zal afhangen van het aantal sprinters dat Eddie door de Pyreneen zal weten te slepen, maar zelfs in de sprint heeft John in de persoon van Damien Nazon nog een heel behoorlijke troefkaart in handen. Jippe (met geheimtip Extebarria) en Watze (met geheimtip Laiseka) waren de enigen die John nog konden volgen. Eddie kwam gedesillusioneerd op de op een na laatste plaats binnen. Het gevolg is dat de middenmoot weer dichter naar het podium gekropen is terwijl Watze bijna JP van de 3e plaats stootte. Tenzij Arjen nog een geweldige comeback maakt met etappes met veel vluchters uit zijn lijst lijkt hij de enige die geen zicht meer heeft op een podiumplaats, voor de anderen zou vandaag en morgen wel eens beslissend kunnen worden. Oh ja, Moreau is ook afgestapt

Vandaag de maxima-rit (wordt het wel of niet een koningin?) met maar liefst 6 cols, de directie verwacht een alles-of-niets poging van Ullrich wat zal leiden tot heel bijzondere sport (en het buiten tijd aankomen van alle sprinters van Eddie).

Wednesday, July 18, 2001 17:40:26

espresso machine Terwijl in Italië links en rechts bombrieven ontploffen zijn heden ook de burelen van de tourdirectie door een ramp getroffen, het espresso apparaat weigert dienst zodat de staf met ernstige caffeine tekorten begint te kampen. Overigens heeft de directie een doktersverklaring voor deze hulpstof. De voorspelbare winnaar van de klimtijdrit van vandaag was Armstrong. Watze's geheimtip Laiseka hield het echter erg lang uit en bezorgde Watze de dagprijs op de hielen gezeten door JP met Montgomery (onthoudt die naam). Eddie pakte 1 puntje terug op John die echter zijn gele trui daarmee niet in gevaar zag komen.

Deelnemer Wooning uitte zijn twijfels over het aantal dubbelgangers in de verschillende lijsten en stelde voor om de ethische commissie om uitsluitsel te vragen. De directie, in het kruis gepikt, heeft bliksemsnel gereageerd door een breed maatschappelijk discussieforum te openen. Een uitnodiging hiervoor heeft U inmiddels allen ontvangen.

Morgen een reisdag, vrijdag weer een bergetappe.

Tuesday, July 17, 2001 18:00:26

Op even majestueuze wijze als etappe winnaar Armstrong trok vandaag JP de dagoverwinning naar zich toe, mede dankzij geheimtip Mancebo. Helaas voor JP moest vluchter E.Jiminez, die lang voorop reed, er in de slotfase aan geloven. Zoals door Eddie aangegeven gaat het hier trouwens om een nep-jimenez die thuishoort in de categorie sebastien hinault, axel merckx prudencio indurain en nicolas jalabert. Not the real stuff en daar zullen JP en John van balen. Desondanks wist JP dankzij de schitterende overwinning weer op het podium te klimmen en behield John vrij gemakkelijk het geel. André heeft, zoals gevreesd, zijn inhaalrace van de laatste dagen met een vrije val in het klassement moeten bekopen: van 3e van boven naar 3e van beneden. Het blijft zeer spannend in het midden-segment van het klassement waar iedereen nog uitzicht heeft op een podiumplaats. De ploegen dunnen overigens steeds verder uit vandaag gaven onder andere Casero, Steels en Kirsipuu de pijp aan Maarten.

Morgen een klimtijdrit waar Kloden bij de eerste 5 gaat rijden.

Tuesday, July 17, 2001 10:15:16

Terwijl de heren renners inmiddels op de fiets zijn gestapt is hier dan toch nog de bijgewerkte stand na de etappe van gisteren. John wist die te winnen en daarmee zijn gele trui te verstevigen. Jippe met geheimtip Extebarria en André met geheimtip Gutierrez behaalden respectievelijk de 2een 3e stek. André staat daardoor nu naast Lars op het podium. Als die beide heren hun inspanning van de laatste dagen vandaag maar niet moeten bekopen met een klap van de man met de hamer op de flanken van de Glandon en/of Madeleine.
Overigens is het verzoek van André om de renners die eergisteren buiten tijd binnen kwamen (zo'n slordige 160) WEL uit koers te nemen van de tourtocht met unanimiteit door de directie verworpen om gewichtige redenen. Namelijk dat dat de kans op een goed klassement van de directie om zeep zou helpen. De directie volgt hiermee de nieuwe onomwonden stance van sportbobo's. Zijne excellentie Samaranch benoemde immers ook vlak voor zijn aftreden zijn zoon tot IOC lid zonder enige gęne.
Jerommeke Blijlevens is afgestapt zodat nu niemand meer met een complete ploeg rondrijdt, bekijk de lijstjes uit de rechterkolom voor details.

Monday, July 16, 2001 19:49:05

Helaas nog even geen uitslag in verband met hardwareproblemen die de toegang tot de database belemmeren. Hopelijk zijn we morgen tegen het eind van de middag weer bij. Stem die internet radio's af op radio 1, het belooft een slachtveld te gaan worden: l'alpe d'Huez.

Sunday, July 15, 2001 20:09:00

De koning is dood, lang leve de koning! John heeft de heroische strijd met de illustere Eddie voorlopig in zijn voordeel beslist. Het was namelijk weer een dag voor de aanvallers. Het peloton werd zelfs op een dik half uur gereden. De dagprijs moet gedeeld worden tussen André, John, Lars en Watze. Hierdoor staat Lars inmiddels ook op het podium en is zelfs notabene André de bekende klepper JP voorbij. Het moet niet veel gekker worden, morgen moest Kirsipuu maar weer eens gewoon de massasprint winnen.

Saturday, July 14, 2001 19:58:36

Zoals de tourdirectie al voorspelde was het vandaag een dagje voor de mensen met aanvallers in de ploeg. In een zelden vertoond exploit van macht greep de onderste helft van het klassement de dagprijzen terwijl de top 4 met vrijwel lege handen bleef staan. Arjen en Lars moeten de zoenen van de rondemiss delen dankzij good-old Jalabert. Als de franse justitie maar geen inval doet na zo'n plotse revival...
de stand na etappe 7Omdat de gele trui drager Eddie vandaag volledig door het ijs zakte en net voor de bezemwagen binnenkwam is de stand in de koers fundamenteel veranderd. We kunnen nu spreken over de kopgroep Eddie-John gevolgd door het GEHELE peloton, al hangt Arjen nog een beetje aan het elastiek. Het is voor Eddie te hopen dat zijn geheimtip voor de bergen: Garzelli, die vandaag op minuten werd gereden doelbewust zijn krachten aan het sparen is voor de alpen. Die staan namelijk voor de deur, nog 2 etappes met kansen voor de sprinters en dan is het gedaan voor die mannen. Oh ja Zanini en De Jongh zijn afgestapt zodat alleen André zijn team nog compleet heeft.

Friday, July 13, 2001 18:35:59

John maakt een fantastische jumpMet een fantastische jump heeft John vandaag het gat met Eddie gedicht, hij zit praktisch in het wiel. JP probeerde de ontketende John te volgen maar moest hem laten gaan en rijdt nu enkele meters voor het peloton. Dit peloton is vrij compact al hangt Jippe een beetje aan het elastiek. Arjen rijdt voor de bezemwagen, deze aanvallend ingestelde deelnemer heeft een bloedhekel aan massasprints. Over massasprints gesproken, Don Eddie deed een beetje denigrerend over Kirsipuu maar ziet na de overwinning vandaag van deze krachtpatser toch een beetje wit om de neus.
Met 5 colletjes voor de kiezen lijkt de dag van morgen er een te worden voor de deelnemers met aanvallers in de ploeg. De directie tipt boogerd en vinokourov. Lees verder over de ploeganalyse ...

Friday, July 13, 2001 12:00:45

Jippe is bang dat de tour al beslist is en Eddie heeft laten weten zich niet al te veel zorgen te maken over de bergen die er aan zitten te komen. Hij verwacht weinig uitvallers van zijn sprinters terwijl garzelli en belli punten moeten gaan pakken. Dit was aanleiding voor de directie om de verschillende lijstjes eens aan een nadere analyse te onderwerpen.

Hieruit blijkt dat Eddie verreweg de meeste sprinters heeft opgesteld: 13 terwijl Arjen er bijvoorbeeld maar 4 heeft (gemiddeld ca. 7). Een heel andere indeling is te zien bij het aantal aanvallers, de renners voor de dagsuccessen: André 10 en Eddie 0 (gemiddeld ca. 5). Een rigide indeling is natuurlijk discutabel omdat renners meerdere talenten hebben, dit is zeker het geval voor de categorieen klassementsrijders, klimmers en tijdritspecialisten. We hebben toch een poging gewaagd. Klassement: JP 5, Arjen/André 1 (gemiddeld 2.5); grimpeurs: JP 4, Arjen/Lars/Watze/Jippe 2 (gemiddeld ca. 3); tijdrijders: Watze 6, André 0 (gemiddeld 2.5). Alleen Arjen en Jippe hebben het aangedurfd om volstrekte outsiders in hun lijstje op te nemen. Een actueel overzicht is toegevoegd aan de grafieken sectie in de rechterkolom.

Wednesday, July 11, 2001 18:15:26

Die akelige fransoos Jalabert reed in de laatste kilometers medevluchter, en JP's geheimtip, Mancebo eraf en won de etappe. Mancebo werd opgeslokt door het jagende peleton. Door een aantal geheimtips deed Eddie vandaag weer zeer goede zaken. Ook Lars was spekkoper terwijl André de bronzen dagplak pakt. Deze laatste 2 heren hebben ook in het algemeen klassement een grote sprong gemaakt en hebben zich aangesloten bij de groep die achtervolging maakt op de eenzame leider.
Ook is vandaag voor het eerst een renner uitgevallen (Casagrande) die in de ploegen was opgenomen, als gevolg hebben alleen André en Arjen hun team nog compleet. Klik eens op de link naar de grafiek in de rechterkolom om het scoreverloop te bezien.

Morgen een rustdagje: ploegentijdrit.

Tuesday, July 10, 2001 18:43:04

Toch weer een soort van sprint voor de renners met macht. Eddie maakt een driedubbelklapper: niet alleen de dagprijs en de gele trui ook het feit dat de rest van de bovenste helft van het klassement op 0 punten bleef staan geeft hem een al enigszins comfortabele marge van 11 punten. Gelukkig is de tour nog lang. Hoopgevend is ook dat de de 2 laatsten van de tussenstand van gisteren (Arjen en André) vandaag het zilver van de dagprijs kunnen delen. Het lijkt dus slechts een tijdelijke valse start van deze 2 heren. André heeft zelfs al weer de aansluiting met (de staart van) het peleton hervonden. De gele trui drager van gisteren zwemt tussen koploper en peleton.

Morgen gaan we sprinten, ben ik bang.

Monday, July 09, 2001 17:59:42

De belgen worden gek met een belgische etappe winnaar in Antwerpen. Ook de winnaar van het dagklassement heeft een in België zeer bekende voornaam. John mag morgen toch nog in het geel naar Luik. Voor beiden helaas geen diamantje. In de rechterkolom vind je alle statistiek.

Sunday, July 08, 2001 18:29:25

Durand was natuurlijk weer te verwachten evenals het toch weer mislukken van zo'n ontsnapping. Er werd dus weer afgesprint. Deze sprint werd met een paar fietslengtes voorsprong gewonnen door John die daarmee gelijk de gele trui van JP overneemt. Bekijk de laatste statistieken, tabellen en standen in de rechterkolom.

Saturday, July 07, 2001 23:55:55

En we zijn vertrokken! Dit jaar met 8 deelnemers. Door iedereen werd gekozen: Armstrong, Vainsteins, Ullrich en Zabel. Deze renners zijn dus vervangen door reserves. Twee deelnemers hadden te veel niet startende renners opgesteld en dientengevolge te weinig reserves. De directie heeft unilateraal besloten om de lijst van de betrokken participanten aan te vullen met hun renners van de editie 2000 in alfabetische volgorde. Het gaat om 3 renners voor Lars (Bölts, Heulot, Julich) en 3 voor Arjen (Beneteau, Blijlevens, Casero). Je kunt hier de lijst van gekozen renners bekijken. (Eventuele fouten svp melden aan het secretariaat). Een eerste analyse laat zien dat het aantal geheimtips per deelnemer varieert van 1 (jp) tot 4 (arjen) terwijl het gemiddelde 2.5 bedraagt.

De proloog was een kolfje naar de hand van JP . Een eerste klassement is gezet! Morgen wordt de sprint gewonnen door Petacchi.

Friday, July 06, 2001 15:10:53

Lees morgenochtend in de krant de laatste voorbeschouwingen en bestudeer de definitieve deelnemerslijst en zorg evoor dat je uiterlijk om 12 uur je lijst instuurt. De renners zullen ook op teletekst verschijnen.

Overigens zijn alle voorstellen voor spelregelwijzigingen met grote meerderheid verworpen zodat alles bij het oude blijft. Volgend jaar maar een GATT/WTO onderhandelaar inzetten om enige verschuiving in de posities voor elkaar te boxen.

Als één tourspel nog niet genoeg is en je wil ook nog kans maken op echte prijzen kun je je ook nog inschrijven voor (o.a.) de volgende internetspellen: tourmanager en AD rondemaster .

Monday, July 02, 2001 15:17:13

Voor wat betreft eventuele wijzigingen aan de spelregels liggen na een uitgebreidde inspraakronde de volgende amandementen ter stemming voor:
  1. Progressievere puntenverdeling namelijk: 25, 15, 12, 10, 8, 5, 4, 3, 2, 1
  2. 25 punten per dag voor de opsteller(s) van de rode lantaarn renner
  3. 5 extra punten per dag voor #1 gele, bolletjes, groene of "witte" (jongeren) trui klassement
  4. Er mogen geen kopmannen gekozen worden, kopmannen zijn die renners met een rugnummer eindigend op 1 (Armstrong zal bijvoorbeeld rugnummer 1 hebben, Boogerd wellicht 51)
Breng hier jullie stem uit!!!

Saturday, June 23, 2001 18:10:44

Hij staat weer voor de deur, die schitterende Tour de France en dus ook de onvolprezen tourtocht waarmee je ook dit jaar weer geen schitterende prijzen kunt winnen maar die je wel een kans biedt op de titel "winnaar JP's tourtocht 2001". Wil je je prestaties van vorig jaar evenaren of ze dit jaar nu wél eens een poepje laten ruiken. Doe dan mee!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Kijk daarom nog eens naar de resultaten van vorig jaar . In 2000 (en ook al in 1999) was Eddy A. ongenaakbaar, maar zelfs Indurain en Merkxs werden uiteindelijk afgeserveerd. Ander nuttig studiemateriaal is te vinden onder links.

stuur je lijst in

je (nick)naam:
je e-mail:
je 20 renners:
je 10 reserves (in volgorde):
stand

deelnemersstand

dagklassement

dagklassement

renners klassement

renners stand

assorted graphics


eregallerij

lijst van oud winnaars

spelregels

  • Stel een team van 20 renners en (minimaal) 10 reserves samen uit de deelnemerslijst van de tour
  • Deze lijst moet op zaterdag 7 juli 2001 uiterlijk om 12:00 ( midi ) CET binnen zijn op tour [apestaart] heerschap.net
  • Iedere etappe (inclusief proloog, exclusief ploegentijdrit) zijn er 10, 9 , 8 ... etc punten te verdienen voor de renners 1,2,3 etc van het dagklassement
  • Reserves worden in volgorde ingezet indien een renner van de lijst van 20 niet blijkt mee te doen en verder dienen ze ter vervanging van renners die door iedereen gekozen zijn. Let op: voor renners die na aanvang uitvallen worden geen reserves ingezet.


linksHeerschap ICT-advies © 2001