JPs tourspel 2008

JPs tourspel

Eddie is back!

De magere jaren aan de bosbesstraat zijn voorbij, naar het grote voorbeeld Gino Bartali (de vrome), komt Eddie na een aantal jaar die gedomineerd werden door EPO en Osseworst snoeihard terug. Hulde! John B zet zonder een enkele Columbiaan in zijn team een knappe 2e plaats neer en verwijst op de slotsprint JP naar trede 3 van het podium. Eddie de mini-kanibaal pakt ook het Groen voor André en Lars. De Bollen zijn wel voor André die nipt Wolfje klopt en Martijn volgt daar op plek 3. De beste tijdrijder blijkt debutant Harrie die jippe en van7hapeenant achter zich laat. John B en JP slagen er tenslotte in om via een koppelkoers Eddie naar plek 3 van het aanvallersklassement te verwijzen en zelf het coeur de lion te delen.
Renners die deze tour voor de deelnemers het verschil maakten zijn Cavendish en uit dezelfde ploeg Ciolek. Ook Kirchen (vorig jaar ook tour top10) werd ten onrechte in een aantal ploegen niet opgesteld. Dan waren er nog mensen die good-old Zabel thuis lieten, die staat weer mooi in de top 3 van best scorende renners.
De tourspeldirectie heeft in ieder geval weer veel plezier beleefd aan de tour en hoopt jullie voor de editie 2009 weer te mogen verwelkomen.

De analyse

Nu er weer een aantal etappes verreden zijn is het zaak weer eens naar de verschillen van je lijst te kijken tov van je directe tegenstanders. Welke renner zou voor jou het verschil kunnnen maken, is mijn geheimtip uniek, wiens ploeg vertoont in de breedte de meeste inzet, voor welke renner moet ik het contract voor 2009 vernieuwen en wie moet ik op de keien stampen. Voor deze en andere vragen kun je onderstaande lijstjes raadplegen. Ook interessant is het renner klassement in de rechter kolom, vrijwel onderaan. Wees je eigen Maarten Ducrot!
verschillijst wie van jouw renners biedt de beste aanval danwel verdediging? geheimtiplijst heb je een middle-of-the-road lijst of juist exotische geheimtips? toppers en prutsers hoe scoren jouw renners in het tourspel geweld?

Bekijk hier de ploeg (en de beste renners)van:

Wie heeft deze renner ook:

deelklassementen

Naast de virtuele gele trui en de dagwinst in het tourspel zijn er ook nog een groene trui, een bolletjestrui, een schild van eer en een pontiac horloge te winnen. In haar onmetelijke wijsheid stelt de tourspeldirectie dagelijks vast of de etappe als massasprint of als aanvalsetappe gezien mag worden. Niet zo moeilijk alle etappes niet behorende tot bergritten of tijdritten en zonder massasprint zijn aanvalsetappes. De bergritten zijn die ritten met in ieder geval een col van de eerste categorie en tijdritten zijn door le tour bepaald. De punten in bijvoorbeeld een massasprint etappe worden toegewezen aan het groene trui klassement, tijdritten aan het mr chrono klassement etc. Zie de standen in de rechter kolom, je vindt daar overigens ook de coureurs met de meeste punten.

commentaar is welkom - schroom niet!

Wedstrijd of ander commentaar is vanaf nu te plaatsen op het forum. Ik verdenk een aantal van jullie er van voor een droogkomische noot te kunnen zorgen.

uiteindelijke lijstjes

Zoals gebruikelijk heeft de tourdirectie weer alle lijstjes naast elkaar gelegd en die renners uit ieders lijstje geelimineerd die: a) niet gestart waren, b) 2x in lijsten waren opgenomen en c) door iedereen gekozen waren en dus verder geen verschil maken voor de onderlinge klassering. Tot die laatste categorie behoren dit jaar: Hushovd, Menchov, Valverde, Sastre en Evans. De volgende renners mochten nog net wel meedoen (door 2 deelnemers niet opgenomen): Freire, Cunego, Cancellara en Mcewen.
Check hier beneden de samenstelling van je ploeg en laat me weten indien er iets mis is gegaan in de omzetting.

de stand vanaf de camping

Het totaalklassement is ook te bekijken op je mobiele telefoon mits die internet toegang van minstens de eerste genaratie (=WAP) of hoger (GPRS, I-mode, UMTS, HDSPA) ondersteunt. Ga daarvoor naar http://tour.heerschap.net/tour.wml .
Als je wel een PC hebt en internet maar een langzame verbinding of omdat je vindt dat de 12 jaar oude tourserver de pagina's als de bekende bruine substantie in een trechter aanbiedt kun je de tour.heerschap.net/tourlight.shtml proberen.

inschrijving gesloten

bekijk de lijstjes zoals door de spelers ingediend(reserves ed nog niet verwerkt)

database troubles

Helaas blijkt dit jaar de software niet geheel vlekkeloos ook al zijn er verder geen aanpassingen gemaaktaan de code. Het eerste probleem was dat in een aantal lijstjes de voornamen van renners niet naar de database geschreven zijn. Veel mensen hadden echter 2 schlecks in de ploeg (of als hoge reserve) en ontving ik feedback van de meesten met wat hun bedoeling was en hoefde ik uiteindelijk maar 2 deelnemers te vragen additionele opheldering te verschaffen.
Het probleem van de dubbele punten is opgelost: eenvoudig ik had ieders lijstje 2x ingeladen... (wij zijn onder elkaar dus laten we er maar voor uit komen mannen kunnen niet multi-tasken).

Het tourspel 2008 !!!

De tourdirectie nodigt weer al haar vrienden, bekenden en (oud-)collega's uit om deel te nemen aan het enerverende tourspel editie 2008. Gaat JP dit jaar van André winnen? Komt Eddie terug nu de sport weer schoon zou zijn? of krijgen we in het kader van Peking +13 een dame als winnaar? Gaan de collega's van Hivos de bezemwagen eindelijk eens achter zich laten (afgezien van de ijzersterke ODR ploeg natuurlijk die rijdt al steeds aan kop). Of steekt een andere verrassing zijn neus aan het venster? Je kunt hieronder inschrijven met een ploeg omdat de selecties bekend zijn. In de selectie schermen staan ook nog renners die reserve waren voor hun ploeg - de belangrijskste daarvan was Tom Boonen - die doet echter niet mee. Kijk zelf op de officiele toursite of renners starten. Deelnemers van dit spel kunnen nog tot zaterdag 5 juli 13:00 hun lijst aan te passen- qua gebruiksvriendelijkheid is het trouwens aan te raden om in 1x je hele lijst in te vullen. Trouwens dit jaar starten we gelijk met een reguliere etappe ipv een tijdrit proloog. De verwerking van de lijstjes zal pas as zondagochtend plaatsvinden, dus daarna ook een eerste stand (je kunt zaterdag na 13:00 wel gelijk de ruwe lijstjes zien).

spelregels

  • Stel een team van 20 renners en 15 reserves samen uit de deelnemerslijst van de tour
  • Deze lijst moet op de dag van de proloog om 13:00 CET binnen zijn via deze website
  • Iedere etappe (inclusief proloog, exclusief ploegentijdrit) zijn er 12, 10 , 8, 7, 6 , 5, 4, 3, 2, 1 punten te verdienen voor de eerste 10 renners van het dagklassement
  • Reserves worden in volgorde van indiening ingezet: in eerste instantie worden renners die niet starten vervangen door reserves. Vervolgens wordt gekeken of er renners zijn die door iedereen zijn gekozen, ook deze worden vervangen door reserves (iteratief). (de directie behoudt zich het recht voor om renners die door [iedereen -1] gekozen zijn ook door reserves te vervangen). Maximaal 15 renners worden op deze manier vervangen, heb je te weinig reserves dan heb je pech en begint je ploeg gedecimeerd aan de start. Renners die tijdens de tour uitvallen worden NIET vervangen door reserves.

tips

  • Denk eraan dat je ploeg renners iedere dag punten kan (moet!) scoren. Er zijn verschillende type etappes bijv. tijdritten, bergetappes, etappes die zich lenen voor een massasprint of juist etappes die ideaal zijn voor een groepje om te ontsnappen. Zorg er dus voor dat je naast de kleppers van het algemeen klassement ook spurters en andere specialisten aan de start brengt. En natuurlijk 1 of 2 goede geheimtips om het verschil te maken. Het geheim van het succes zit in de balans die je in je team aanbrengt.
  • Selecteer ook met zorg je reserves en stel ze op in de volgorde waarop jij ze wil laten invallen - je hebt ze zeker nodig omdat door [iedereen- 1] gekozen renners (zeg Eddy Merckx) uit ieders lijstje geschrapt worden en vervangen door de reservelijst. (Dat betekent natuurlijk wel dat je eerst Merckx wel moet opstellen anders ben jij straks mogelijk diegene die hem niet heeft).
  • Wellicht kun je nog enige inspiratie opdoen door nog eens te kijken naar de resultaten van vorig jaar en dan met name naar de scores van de deelnemende renners (geen garantie voor de toekomst uiteraard!)
  • Tenslotte nog enig nieuws over NIET startende kleppers: Tom Boonen (cocaine), Bennatti (knie), Contador-Leipheimer-Kloden (ploeg mag niet meedoen), Thomas Dekker (ziek zwak en misselijk), Michael Rogers (Pfeifer), Vinokourov-Rasmussen (als je dit niet wist ga je het héél moelijk krijgen in dit tourspel). Weet je er nog meer zet dat dan op het forum.
klik hier om naar het forum te gaan

tourspel stand na etappe 21

spelerpunten
eddie429
john-B419
jp410
andre407
thomas376
lars367
wolfje341
jippe340
tini340
martijn326
john-H325
harrie209
barbara194
ben189
hapee159
Hoe was de stand na eerdere etappes

dagklassement spelers (etappe: 21 )

spelerpunten
andre41
eddie41
john-B41
lars41
tini37
jp31
jippe28
john-H28
martijn26
wolfje24
thomas19
harrie16
ben12
barbara7
zoek de dagklassementen van eerdere etappes op

dagklassement renners (etappe: 21 )

STEEGMANS12
CIOLEK10
FREIRE8
MCEWEN7
HUSHOVD6
DEAN5
SCHUMACHER4
FÖRSTER3
DUQUE2
HUNTER1
zoek de dagklassementen van eerdere etappes op

groene trui na etappe 21

spelerpunten
eddie264
andre254
lars249
john-B243
jp237
tini212
john-H210
thomas199
wolfje195
martijn174
jippe166
harrie97
ben85
barbara68
hapee47

bolletjestrui na etappe 21

spelerpunten
andre81
wolfje80
martijn67
john-B62
eddie59
jp59
john-H57
ben53
thomas52
hapee47
jippe46
barbara40
harrie26
tini24
lars23

mr chrono na etappe 21

spelerpunten
harrie48
jippe41
hapee38
thomas37
eddie34
john-B34
jp34
lars34
tini33
barbara30
martijn30
wolfje19
andre16
john-H16
ben10

coeur de lion na etappe 21

spelerpunten
john-B115
jp115
eddie107
lars96
andre91
thomas88
jippe87
wolfje82
john-H77
tini71
hapee62
barbara56
martijn55
ben41
harrie38

de beste renners

coureurpunten
FREIRE59
CAVENDISH49
ZABEL49
KIRCHEN48
HUSHOVD43
VALVERDE43
SCHUMACHER41
CIOLEK36
EVANS31
DUQUE29
schleck-frank27
MCEWEN26
DESSEL24
FEILLU24
SASTRE24
STEEGMANS24
EFIMKIN21
MENCHOV20
POZZATO19
DEAN18
DUMOULIN17
KOHL17
CANCELLARA16
VANDEVELDE16
chavanel-sebastien14
HAUSSLER14
HUNTER14
MILLAR14
sanchez-samuel14
BALLAN13
FÖRSTER13
PIEPOLI13
ARVESEN12
BURGHARDT12
chavanel-sylvain12
ELMIGER12
GERRANS12
SANCHEZ12
schleck-andy12
CASPER11
KREUZIGER11
PINEAU11
BARREDO10
CASAR10
COBO-ACEBO10
FRISCHKORN10
GILBERT10
MARTINEZ10
ROY10
HINCAPIE9
ARROYO8
PATE8
POPOVYCH8
ARRIETA7
CHICCHI7
FOFONOV7
LEMEVEL7
LONGO-BORGHINI7
MOERENHOUT7
ASTARLOZA6
BOTCHAROV6
COOKE6
DEJONGH6
KNEES6
PEREIRO6
FEDRIGO5
MONFORT5
PORTAL5
TROFIMOV5
DUENAS-NEVADO4
PEREZ4
VALJAVEC4
VOIGT4
JUFREPOU3
LANG3
VAUGRENARD3
CUNEGO2
HOSTE2
TOSATTO2
WEGMANN2
NIBALI1
VELO1
RICCO0

eregallerij

2008: Eddie
2007: André
2006: JP
2005: André
2004: JP
2003: André
2002: Eddie
2001: Eddie
2000: Eddie
1999: Eddie
1998: Jippe
1997: JP

historie

Was vroeger alles beter? bekijk hier de uitslagen van voorgaande jaren

last modified Sunday, 27-Jul-2008 22:43:59 CEST

Valid HTML 4.01! Valid CSS!