JPs tourspel

2017 - 21e editie

Podium na etappe 21

123
gele truiEddie John H Thomas
geheimtipKoen Ellen Eva
groene truiEddie Thomas Eva
bolletjestruiKoen Flo polderstoemper
mr chronoBT Stilfserjochem Koen
coeur de lionEddie Eva BenL JohnB Thomas
zwarte truiBT OlafTuinder BenL

De analyse

Bekijk hier de ploeg (en de beste renners)van:

Vergelijk de ploegen van: en
laatst vergeleken spelers (aantal verschillend): Eddie (5)   Harrie D (5)  

Wie heeft deze renner ook:
Wie heeft deze renner niet:

Bekijk de populariteit van de renners
Welke renners scoren de meeste punten?
Scenario analyse, what-if, hoe zou de stand zijn bij deze uitslag? Ga virtueel

commentarende Vuelta -jp

(Thu 03 Aug 2017, 14:44) als je er geen genoeg van kunt krijgen
https://www.scorito.com/cycling-manager/vuelta-2017/jps-ts-naar-spanje?code=338dd766-c246-4a3a-b634-1e12e8b3b86f

Ronde van vlaams-brabant -JP

(Wed 26 Jul 2017, 20:13) varenbergHadden we gelijk mee kunnen pakken. Morgen de tijdrit door mijn straat
http://www.rondevanvlaamsbrabant.be/

Uitvallers -Ed

(Tue 25 Jul 2017, 20:52) Uitvallers zijn van alle tijden.

analyses -jp

(Tue 25 Jul 2017, 18:32) ik weet niet of er een jaar is geweest met zoveel uitvallers. Tijd dat een student er eens induikt voor een scriptie: het tourschpel in het temporair tijdsgewricht.

Rumsas -Eddie

(Tue 25 Jul 2017, 18:06) En dan vond JP het in 2002 ook nog nodig om Rumsas te schrappen uit alle uitslagen, terwijl de schoonmoeder van Rumsas, de moeder van zijn vrouw Editha de ingekochte ampullen nodig had voor de bestrijding van kanker.

-Eddie

(Tue 25 Jul 2017, 18:01) Maar eens gekeken of er een recordverschil was dit jaar met de nummer twee. In 2002 versloeg ik JP met 91 punten. Dus de zege van 2017 stelt niet zoveel voor, wel op 1 na grootste verschil geloof ik, en met veel meer deelnemers.

Ongenaakbaar! -Harrie D

(Mon 24 Jul 2017, 14:42) Uiteraard beginnen we met de felicitaties voor Eddie! Wat een overwinning, wat een uitslag! Ook dit jaar heb ik niet kunnen bewijzen, dat de uitslag van 2012 geen gelukstreffer was, maar gebaseerd op kennis en kunde. Volgend jaar een nieuwe kans om aan te tonen dat ik GEEN eendagsvlieg ben! :) Dank JP voor het wederom mogelijk maken van dit geweldige spel.

Hebben de Russen de uitslag gemanipuleerd? -Washington Post

(Mon 24 Jul 2017, 12:27) Of is er een andere verklaring voor het feit dat de Russische federatie 5.76% van de KBytes voor rekening neemt deze maand en daarboven op nog eens de Sovjet -Unie (sic!) 0.41%

Bedankt!! -John H

(Sun 23 Jul 2017, 22:54) Het waren weer drie onvergetelijke weken. Elk jaar weer wordt de Tour nog spannender gemaakt met het tourspel van JP. Vooral dit jaar was de concurrentie moordend, en de jonge garde zit er aan te komen. Een nieuwe uitdaging dus voor de ouderen onder ons. Ik wil de organisatie weer van harte bedanken voor de strakke organisatie. Dat geldt natuurlijk ook voor Watze en zijn zwarte truienklassement. Au revoir a tous.

Ik win van Eddie -jp

(Sun 23 Jul 2017, 21:29) ...Op Scorito en ook John H weet hem daar nog in ultimo voorbij te steken. Wie weet zie ik jullie daar weer voor de Vuelta.

Etappe 21: in het zwarte gat -Tourdirectie

(Sun 23 Jul 2017, 21:16) Beste Tourvrienden,

Het was een bewogen tour waar vele kleppers vroeger of later gedwongen uit de tour stapten. Eddie's lijstje bleek wederom het beste bestand tegen al deze ontwikkelingen en Eddie verslaat daar mee Lance wat betreft het aantal overwinningen. John H is best of the rest terwijl Thomas als een soort van Bardet met 1 punt Eva weet voor te blijven. Kittel bleek de best scorende renners zie de rechterkolom.

Froome Het geheimtip klassement dat berekend wordt door het kwadraat van (totaal aantal deelnemers- totaal maal de renner gekozen) * de dagpunten wordt al vanaf dag 1 geleid door Koen met Ellen en Eva als runners up. De beste geheimtips zijn ex aequo Barguil en Uran zie de punten hier rechts beneden.

Eddie wint vandaag de sprint op de Sjamps en is ook de winnaar van de groene trui gevolgd door Thomas en Eva.

De beste klimmer is Koen, gevolgd door debutant Flo en de Polderstoemper.

De beste tijdrijder is debutant BR gevolgd door debutant Stifserjochem en Koen.

Eddie heeft ook de punten voor het aanvalsklassement, met een tweede plek voor Eva, voor BenL, JohnB en Thomas stokten de twitter stemmen en zij delen de derde plek.

Debutant BT wint ook de zwarte trui, voor de rode lantaarn van het spel OlafTuinder en BenL.

Nu maar weer een jaar volhouden tot de volgende Tour en het tourspel, het was mij een genoegen deze voor de 21 e keer te organiseren.

1 tel -Eddie

(Sun 23 Jul 2017, 21:06) De strijd om de derde podiumplek in JPs Tour was met uiteindelijk 1 punt verschil al net zo groot als het verschil van 1 seconde tussen Bardet en Landa in de echte Tour.

O ja -Eddie

(Sun 23 Jul 2017, 20:49) Wat ik ook nog wilde zeggen. Ben zeer blij met de groene trui en het strijdlustklassement. Verder bijzonder om te zien dat enkele talentvolle jongeren jaar na ja hoger eindigen in dit spel dankzij stabiele lijstjes en gedurfde keuzes. Het wordt voor de oude garde, inclusief mij, nog een hele kluif om die gastjes de komende edities achter me te houden. De jaren gaan natuurlijk tellen als je ouder wordt.

Winst in bed -Eddie

(Sun 23 Jul 2017, 20:44) De Tour win je in bed volgens Joop. Vandaar dat ik vanmiddag nog op beide oren lag toen Watze me net voor de start van de rit verraste met een mooie fles voor de zege die toen nog niet helemaal vaststond. Dank Watze, ook voor al die bijzondere klassementen in dit spel. Geweldige spurt van Groenewegen gezien. Ook de rest van de Tour krijgt van mij een dikke 8. Klassementsrijders streden steeds om de etappewinst in de bergen en de verschillen bleven klein. Ik zie het altijd weer als een uitdaging om dit prestigieuze spel te winnen en ik liep dan ook de hele week al met een big smile rond. Dank JP voor de organisatie. Ze maakt de Tour altijd weer wat spannender en belevingsvoller

Jean Paul chapeau -Polderstoemper

(Sun 23 Jul 2017, 20:20) Muchas gracias oook deze keer weer voor het mogen meedoen aan het nog altijd ondoorgrondelijke tourspel. Dit jaar voor t eerst op n podíum dus dat smaakt naar meer. Hasta la vista ciclistas!

hulde -Watze

(Sun 23 Jul 2017, 20:17) Hartelijke felicitaties voor alle winnaars en runners up in de klassementen. Veel dank aan de tourdirecteur en de overige deelnemers voor het verlevendigen van de beleving van de tour de france 2017.

Chapeau JP -JohnB

(Sun 23 Jul 2017, 20:09) Mooie TdF weer JP. Hulde. Zullen we dan maar afkicken met een tourspel voor Ronde van Spanje?

Zwarte trui -Watze

(Sun 23 Jul 2017, 19:28) Van kop af aan sprint BT via geheimtip Schaer weg door nog 25 punten te pakken. Hij pakt daarmee definitief de zwarte trui. Hartelijk gefeliciteerd.

kom er net lekker in -Tournerd

(Sun 23 Jul 2017, 09:06) Ben altijd op mijn best in de 3e week van de tour. ieder jaar opnieuw moet ik de ergens opgeslagen kennis omtrent PHP, MySQL, JS, HTML en CSS opnieuw afstoffen.
Naast de introductie van UTF-8 (met Spaanse oppekoppe uitroeptekens moeten we klaar zijn voor de toekomst) heb ik nu het podiumoverzicht vervolmaakt om ook de ex aequo's correct weer te geven.

het glas -jp

(Sat 22 Jul 2017, 20:45) Watze ik ben morgen niet in Nijmegen, als je iets verder wil rijden dan ben je welkom vanaf een uur of 4

whereabouts -Watze

(Sat 22 Jul 2017, 18:47) Hoe zit het morgen met de whereabouts van de tourdirectie en de potentiële gele trui winnaar? Wellicht is er gezamenlijk een glas te heffen?

Etappe 20: secondenspel -Tourdirectie

(Sat 22 Jul 2017, 18:15) AnquetilBardet kreeg de pedalen bijna niet meer rond en werd nog bijna ingelopen door Froome, zoals gewoonlijk door de sportieve Fransen uitgefloten. Roglic had een fiets met zegeltjes van de Jumbo bij elkaar gespaard helaas 1 spaarkaart tekort voor de derailleur - na het bandendrama in Düsseldorf wederom een blamage voor het Nederlandse team. Debutant BT (Bernard) pakt de dagwinst en is ook gelijk winnaar van het Mr Chrono tijdrit klassement en mag komend jaar als wisselbokaal het Wim van Est Pontiac horloge dragen. Happy, VE III en Stifserjochem delen de 2e plaats in het dagklassement waarbij de laatste ook runner-up is van het pontiac klassement. Koen pakt de derde plek.
Morgen normaal gesproken een etappe voor de sprinters, zou Dylan de tour voor de Jumbo kunnen redden?

eerste tussenpunt -Watze

(Sat 22 Jul 2017, 17:50) De punten van de zwarte trui lagen vandaag voor de eerste 10 renners op het eerste tussenpunt. Kwiatkovsky was het snelst, maar Bodnar scoorde vandaag het best vanwege de punten voor de derde plek plus 10 punten geheimtipbonus. Ook geheimtips Bauer, Kueng en Chavanel hebben top tien met bonuspunten gereden.

Contador -Jp

(Sat 22 Jul 2017, 17:08) Verrassend goed onderweg

materiaalpech -roglic

(Sat 22 Jul 2017, 16:19)

boren en hameren -tournerd

(Sat 22 Jul 2017, 10:03) Bedoeld was te zeggen dat ondanks de verbouwingen in de kelder van het tourspel, de tourspel winkel gewoon geopend blijft voor informatie en discussie.

aanbieding -Watze

(Sat 22 Jul 2017, 09:49) Gisteren berichtte tournerd dat de verkoop door gaat. Wat heeft hij in de aanbieding?

UTF 8 -Tournerd

(Fri 21 Jul 2017, 21:01) Character set is angepast naar utf 8 unicode, oudere entries zijn echter in iso8859-1 en dus worden diacritische tekens in oudere posts verhaspeld of weergegeven als een ruit met een vraagteken er in. Dit ligt niet aan uw toestel.
https://www.w3schools.com/charsets/default.asp

Etappe 19: de rotonde -Tourdirectie

(Fri 21 Jul 2017, 19:31) De puf was er een beetje uit bij de sprintersploegen en dus kon de ontsnapping wegblijven. Boasson was de enige die het routekaartje goed bestudeerd had en nam de goede zijde van de rotonde. La Doña pakt de dagprijs met Ellen en Olaf op korte afstand. Voor het geel dondert JP van het podium ten gunste van zijn 2 jongere ploeggenoten. Dr Stat heeft ons er aan herinnerd dat soms ook op de Sjamps iemand vooruit kan blijven, de Emiraten en Bahrein ploegen zouden het champagne defilé zomaar kunnen verstoren. Dus nog geen uitreiking voor de coeur de lion die momenteel aangevoerd wordt door Eddie gevolgd door Eva en dan een plukje renners voor plek 3: BenL, JohnB en Thomas.
De zwarte trui heeft wat wijzigingen zoals reeds bericht maar Koen houdt voorsprong met zijn geheimtips.

¡Vamos Rigoneitor! -Polderstoemper

(Fri 21 Jul 2017, 18:29) Alle ogen zullen in de tijdrit gericht zijn op Rigoberto Uran die een goede palmares in tijdrijden heeft. Wie is Rigoberto Uran? Voor de liefhebbers een (spaanstalig) portret van deze onconventionele volksjongen uit Colombia.
https://www.youtube.com/watch?v=UoFq46DreWs

lees verder

stand in beeld na etappe: 21

779  Eddie
737  John H
732  Thomas
731  Eva
704  JohnB
703  jp
697  happy
684  Hasjparov
684  jippe
683  Ellen
677  Victor Emanuele III
670  Watze
663  Harrie D
642  Andre
627  Lars
627  polderstoemper
561  la dona
548  BenL
546  manolo27
534  Stilfserjochem
528  Robbert
514  Jappie48
490  Flo
485  Koen
475  BT
344  charlatan
146  OlafTuinder

deel- en nieuwe rijden klassementen

Naast de virtuele gele trui en de dagwinst in het tourspel zijn er ook nog een groene trui, een bolletjestrui, een schild van eer en een pontiac horloge te winnen. In haar onmetelijke wijsheid stelt de tourspeldirectie dagelijks vast of de etappe als massasprint of als aanvalsetappe gezien mag worden. Niet zo ingewikkeld: alle etappes niet behorende tot bergritten of tijdritten en zonder massasprint zijn aanvalsetappes. De bergritten zijn die ritten met in ieder geval een col van de eerste categorie en tijdritten zijn door le tour bepaald. De punten in bijvoorbeeld een massasprint etappe worden toegewezen aan het groene trui klassement, tijdritten aan het mr chrono klassement etc. In het kader van het Nieuwe Rijden is er jaarlijks een wisselklassement verzorgd door een van de deelnemers (zie het commentaar voor uitleg). Tenslotte is er het geheimtip klassement dat een rekenmethode hanteert die meer punten toe kent aan minder vaak gekozen renners, de geheimtips. Zie de standen in de rechter kolom, je vindt daar overigens ook de coureurs met de meeste punten.

spelregels

de stand vanaf de camping

Het totaalklassement is ook te bekijken op je mobiele telefoon mits die internet toegang van minstens de eerste genaratie (=WAP) of beter ondersteunt. Ook erg geschikt voor mensen met een langzame internet verbinding. Check out de tourlight. Een app zit er voorlopig niet in tenzij iemand van de community zich geroepen voelt...

eregalerij

2016: Eddie (7)
2015: André (6)
2014: Anton
2013: André
2012: Harrie D
2011: André
2010: Eddie
2009: Jippe (2)
2008: Eddie
2007: André
2006: JP (3)
2005: André
2004: JP
2003: André
2002: Eddie
2001: Eddie
2000: Eddie
1999: Eddie
1998: Jippe
1997: JP

tourspel stand na etappe 21

trui
spelerpunten
1. Eddie779
2. John H737
3. Thomas732
4. Eva731
5. JohnB704
6. jp703
7. happy697
8. Hasjparov684
9. jippe684
10. Ellen683
11. Victor Emanuele III677
12. Watze670
13. Harrie D663
14. Andre642
15. Lars627
16. polderstoemper627
17. la dona561
18. BenL548
19. manolo27546
20. Stilfserjochem534
21. Robbert528
22. Jappie48514
23. Flo490
24. Koen485
25. BT475
26. charlatan344
27. OlafTuinder146
Hoe was de stand na eerdere etappes

dagklassement spelers (etappe: 21 )

finish vlag
spelerpunten
1. Eddie48
2. Ellen48
3. Eva48
4. Thomas48
5. John H41
6. Victor Emanuele III41
7. Andre39
8. Harrie D39
9. Hasjparov39
10. jippe39
11. JohnB39
12. jp39
13. Watze39
14. la dona38
15. BenL35
16. happy33
17. Jappie4833
18. Stilfserjochem33
19. manolo2732
20. polderstoemper27
21. Lars26
22. OlafTuinder15
23. charlatan11
24. Flo11
25. BT6
26. Robbert6
zoek de dagklassementen van eerdere etappes op

dagklassement renners (etappe: 21 )

1. GROENEWEGEN Dylan 15
2. GREIPEL Andre11
3. BOASSON HAGEN Edvald9
4. BOUHANNI Nacer 7
5. KRISTOFF Alexander 6
6. BOZIC Borut 5
7. CIMOLAI Davide 4
8. PERICHON Pierre-Luc 3
9. SELIG Ruediger 2
10. BENNATI Daniele 1
zoek de dagklassementen van eerdere etappes op


het geheimtip klassement

trui
spelerpunten
1. Koen128817
2. Ellen98477
3. Eva91861
4. happy85276
5. polderstoemper84693
6. Flo84320
7. John H80665
8. Eddie77239
9. la dona76976
10. Victor Emanuele III76946
11. BT75583
12. BenL72540
13. Thomas64817
14. Robbert62289
15. Stilfserjochem62119
16. Lars61122
17. JohnB58480
18. jp57363
19. jippe56986
20. Harrie D54068
21. Andre52706
22. Hasjparov49125
23. Watze47536
24. manolo2746973
25. charlatan42794
26. OlafTuinder37214
27. Jappie4829302

groene trui na etappe 21

trui
spelerpunten
1. Eddie513
2. Thomas485
3. Eva478
4. Andre476
5. Harrie D472
6. Hasjparov472
7. Victor Emanuele III472
8. Watze465
9. JohnB458
10. John H452
11. jp444
12. jippe430
13. happy427
14. BenL386
15. Ellen383
16. Lars349
17. manolo27347
18. Stilfserjochem326
19. Jappie48319
20. polderstoemper311
21. la dona298
22. BT239
23. Robbert220
24. Flo166
25. charlatan165
26. OlafTuinder75
27. Koen53

bolletjestrui na etappe 21

trui
spelerpunten
1. Koen316
2. Flo269
3. polderstoemper261
4. happy249
5. jippe249
6. jp249
7. Ellen248
8. John H234
9. la dona234
10. manolo27224
11. Robbert223
12. Eddie215
13. JohnB215
14. Thomas214
15. Eva211
16. Lars205
17. Hasjparov201
18. Watze196
19. Stilfserjochem181
20. Harrie D166
21. charlatan157
22. Andre153
23. Jappie48149
24. BT138
25. Victor Emanuele III138
26. BenL117
27. OlafTuinder30

mr chrono na etappe 21

trui
spelerpunten
1. BT65
2. Stilfserjochem64
3. Koen60
4. Victor Emanuele III59
5. polderstoemper51
6. happy49
7. John H49
8. Eva39
9. Jappie4839
10. jippe39
11. charlatan38
12. Eddie36
13. Lars36
14. Thomas36
15. Andre35
16. Ellen35
17. Flo35
18. Harrie D35
19. Hasjparov35
20. JohnB35
21. Watze35
22. Robbert30
23. la dona25
24. jp21
25. manolo2721
26. BenL17
27. OlafTuinder4

coeur de lion na etappe 21

trui
spelerpunten
1. Eddie119
2. Eva106
3. BenL100
4. JohnB100
5. Thomas100
6. Victor Emanuele III99
7. Lars98
8. Robbert96
9. Harrie D94
10. John H93
11. jp92
12. Ellen89
13. Andre82
14. Hasjparov80
15. Watze78
16. polderstoemper76
17. BT75
18. jippe69
19. Jappie4866
20. Koen62
21. happy61
22. la dona55
23. Flo53
24. OlafTuinder44
25. Stilfserjochem40
26. manolo2736
27. charlatan23

Watze's zwarte trui

trui
spelerpunten
1. BT763
2. OlafTuinder670
3. BenL660
4. Andre650
5. Flo634
6. JohnB610
7. Harrie D609
8. Victor Emanuele III589
9. Eddie556
10. Eva534
11. Thomas533
12. John H520
13. Robbert514
14. Lars512
15. Watze504
16. Hasjparov503
17. happy499
18. jp464
19. polderstoemper439
20. Jappie48435
21. jippe435
22. Ellen420
23. charlatan382
24. Koen376
25. Stilfserjochem363
26. manolo27289
27. la dona263

de optimale ploeg

coureurpunten
1. KITTEL Marcel 77
2. MATTHEWS Michael 67
3. BOASSON HAGEN Edvald66
4. FROOME Christopher 61
5. BARGUIL Warren 53
6. URAN URAN Rigoberto 53
7. GROENEWEGEN Dylan 51
8. BARDET Romain 44
9. GREIPEL Andre44
10. DEMARE Arnaud 42
11. MARTIN Daniel 42
12. ARU Fabio 38
13. KRISTOFF Alexander 37
14. BOUHANNI Nacer 34
15. DEGENKOLB John 27
16. LANDA MEANA Mikel 27
17. VAN AVERMAET Greg 25
18. ROGLIC Primoz 22
19. CONTADOR VELASCO Alb21
20. CALMEJANE Lilian 19
21. THOMAS Geraint 19
22. KWIATKOWSKI Michal 18
23. BODNAR Maciej 17
24. SAGAN Peter 16
25. ARNDT Nikias 15

de beste geheimtips

coureur (factor)punten
1. BARGUIL Warren (22)25652
2. URAN URAN Rigoberto (22)25652
3. BOASSON HAGEN Edvald (17)19074
4. LANDA MEANA Mikel (23)14283
5. CALMEJANE Lilian (25)11875
6. BODNAR Maciej (26)11492
7. MARTIN Daniel (16)10752
8. THOMAS Geraint (23)10051
9. KUENG Stefan (26)8788
10. KEUKELEIRE Jens (25)8750
11. MCLAY Daniel (25)8750
12. GALLOPIN Tony (25)8125
13. KWIATKOWSKI Michal (21)7938
14. ATAPUMA HURTADO Jhon (26)7436
15. MATTHEWS Michael (10)6700
16. CIMOLAI Davide (26)6084
17. DEGENKOLB John (15)6075
18. MOLLEMA Bauke (20)6000
19. ROGLIC Primoz (16)5632
20. KIRYIENKA Vasil (25)5625
21. BENNATI Daniele (26)5408
22. DEMARE Arnaud (10)4200
23. BOUHANNI Nacer (11)4114
24. BAKELANTS Jan (26)4056
25. BENOOT Tiesj (26)4056