JPs tourspel

2018 - 22e editie

Podium na etappe 21

123
gele truiEddie Victor Emanuele III HAsjparov
geheimtipjippe Lars Eddie
groene truijippe Eddie Harrie D
bolletjestruiThomas BenL Victor Emanuele III
mr chronoVictor Emanuele III John H Eddie Manolo27 Thomas
coeur de lionEva John H Lars
zwarte truiBenL polderstoemper John H

De analyse

Bekijk hier de ploeg (en de beste renners)van:

Vergelijk de ploegen van: en
laatst vergeleken spelers (aantal verschillend): Eddie (4)   HAsjparov (4)  

Wie heeft deze renner ook:
Wie heeft deze renner niet:

Bekijk de populariteit van de renners
Welke renners scoren de meeste punten?
Scenario analyse, what-if, hoe zou de stand zijn bij deze uitslag? Ga virtueel

CommentaarZuur... -Harrie D

(Thu 02 Aug 2018, 14:21) Ik geef toe dat ik een slechte verliezer ben, maar had echt even tijd nodig om het nipte podium-verlies te verwerken. Met de overmacht van Eddie, zat het geel er al heel snel niet meer in, maar een podiumplek was fijn geweest. Dit jaar dus geen bloemen voor mij. Volgend jaar ga ik mijn nieuwe systeem verder aanpassen en zal ik strijden voor het geel (of podiumplek). Eens zal ik aantonen dat mijn overwinning van 2012 geen lucky shot was! Voor nu felicitaties aan allen die wel gewonnen hebben en dank aan JP voor zijn goede zorgen. Harrie D.

Bedankt Tourdirectie! -John H

(Mon 30 Jul 2018, 08:02) (Sir?) Eddie was dit jaar niet bij te benen en is terechte winnaar. Veel bedankjes voor de organisatie die alles weer goed op orde had en die elk jaar weer zorgt voor 3 spannende weken.

Twee tweede plekken -John H

(Mon 30 Jul 2018, 07:59) Twee tweede plekken, ik ben net zo blij als Dumoulin
https://nos.nl/tour/video/2243793-dumoulin-we-hebben-het-geflikt-na-mooie-en-heftige-weken.html

Felicitaties -Polderstoemper

(Sun 29 Jul 2018, 22:43) Aan de winnaars vd truien en dank aan jp. Volgend jaar hoop ik ook n trui te winnen.

dronken van geluk ! -Hasjparov

(Sun 29 Jul 2018, 22:29) ik heb kennelijk vanavond zoveel whiskey gedronken dat ik sommige bijdragen liefst vierdubbel zie... enfin ... podium gehaald.... zwager harrie voorgebleven... en om met dumoulin te spreken volgend jaar kom ik terug voor de overwinning !! maar dit jaar passen nog respectvolle felicitaties voor le roi du tour Eddie !!! en uiteraard complimenten voor de organisatie !!!

Twee truien -Jippe

(Sun 29 Jul 2018, 21:25) dit keer. Dat is een geweldige score voor mijn doen. Veel dank aan de tour directie en welgemeende felicitaties aan Eddie

Blijdschap -Eddie

(Sun 29 Jul 2018, 20:13) Natuurlijk ben ik weer zeer blij met de zege in JPs Tourspel. De grote ontsnapgroepen in de bergritten dreven me soms tot wanhoop. Ook een kannibaal is maar een mens, moeten jullie maar denken. Gelukkig kwam het allemaal ruimschoots in orde. Iedereen, en natuurlijk de Directeur de la Course in het bijzonder, voor het leuke spel. Ik ga volgend jaar voor de tiende zege.

fotofinish -Dr.Stat

(Sun 29 Jul 2018, 20:04) Eddie, grote klasse en grote voorsprong. Niet alles ligt zo ver uit elkaar. Fotofinish voor plek 2,3 en 4 is in het voordeel van Victor Emanuelle III. Fotofinish plek 8 en 9 valt uit in het voordeel van Eva, om plek 10 en 11 in het voordeel van JP.

Kousen -de Kleermaker

(Sun 29 Jul 2018, 19:58) Altijd handig als er een kleermaker in de buurt is. Is het niet voor een last-minute tijdrijderspak, dan is het wl voor een stel kousen.

Etappe 21: Kanwelbaal Eddie wint (alweer) -Tourdirectie

(Sun 29 Jul 2018, 19:54) geel op Eddie stond weer geen maat, hij wint de slotetappe en waar in eerdere jaren het soms om banddiktes voorsprong gaat verpulvert hij dit jaar de concurrentie met maar liefst 61 punten voorsprong op de nummer twee, een knappe prestatie van Victor Emanuele III die net Hasjparov achter zich weet te houden.
Het was dit jaar een Tour waarin een aantal pretendenten de verwachtingen niet waar kon maken of uitviel, zoals Richie Porte, Nibali, Mollema en Uran. Ook de hele sprintelite zat op een gegeven moment, net als wij , thuis voor de buis te kijken. Met Tom Dumoulin op plaats 2 en mooie gevechten in de bergen was het al met al toch een mooie tour. Ik hoop jullie allen vorig jaar weer mogen te verwelkomen voor de 23e editie van het tourspel.

Extra: Zwarte kousen -Watze

(Sun 29 Jul 2018, 19:47) Er was wat weinig dynamiek in het zwarte trui klassement dit jaar; vandaar dat er een extra prijs is: De zwarte kousen. Gewonnen door BenL, hartelijk gefeliciteerd. Nummers 11 tot en met 20 uit het eindklassement van de tour hebben tussen de 250 en de 100 punten gekregen. Deze punten zijn toegevoegd aan de zwarte trui punten, en zo is de score tot stand gekomen.

Jippe winnaar groene trui en geheimtip -Tourdirectie

(Sun 29 Jul 2018, 19:37) groengeheimtip Jippe is de winnaar van het groene trui klassement en het geheimtip klassement. Voor de groene trui zijn de runners up Eddie en Harrie D. Voor de geheimtip pakt Lars het zilver en Eddie het brons. De beste 3 geheimtips van dit jaar waren Degenkolb, Geraint Thomas en Laporte.

Zwarte trui -Watze

(Sun 29 Jul 2018, 19:28) zwartVooruitlopend op het definitieve bergklassement en puntenklassement- ik denk niet dat daar vandaag veel in verandert - hierbij de top vijf van het Zwarte trui klassement. Lars, gefeliciteerd. Eddie is nog dicht bij gekomen. 1. Lars 246 2. Eddie 241 3. HAsjparov 231 4. Manolo27 229 5. Victor Emanuele III 225

Eva wint de Coeur de Lion -Tourdirectie

(Sun 29 Jul 2018, 19:21) aanvalstruiLampaert redde het niet tot de finish zodat de jaarlijkse parade in Parijs weer in een massasprint eindigde. Dat betekent dat het Coeur de Lion aanvalsklassement blijft staan. De winnaar is Eva en John H en Lars grijpen de oveige ereplaatsen.

weer Stuyven -Watze

(Sun 29 Jul 2018, 19:15) En weer is het Stuyven die met grote klasse de ontsnapte man niet gaat achterhalen; dat Degenkolb het net niet haalt ligt zeker niet aan de belg. Eigenlijk denk ik dat Stuyven sneller is dan Degenkolb. Maar ja, rare gewoontes - net zoals de gewoonte om de laatste dag niet ver voor Parijs al voor het coer de Lion klassemen te gaan. En ook Oss was erg goed; mocht rijden van Sagan.

Etappe 20: Victor Emanuele III is Mr Chrono -Tourdirectie

(Sat 28 Jul 2018, 18:34) pontiac en mag een jaar lang Wim van Est’s Pontiac horloge dragen. John H is runner up terwijl Eddie, Manolo27 en Thomas de derde plaats moeten delen. VE III zet zo een puike tijdrit neer dat hij in een klap doorstoot naar de tweede plek van zowel de gele trui als het geheimtipklassement die nog immer aangevoerd worden door respectievelijk Eddie en Jippe. Zijn er morgen op de Sjamps nog mogelijkheden om in ultimo de nog niet vergeven klassementen te veranderen, wie heeft er nog een ultieme jump in huis. Uw Directeur zal morgen hoogstpersoonlijk Parijs aandoen om eea in goede banen te leiden.

Etappe 19: bolletjestrui voor Thomas -Tourdirectie

(Fri 27 Jul 2018, 18:01) bolletjestruiIn een ultieme inspanning wint BenL de laatste bergetappe maar komt 2 puntjes tekort op Thomas die, dankzij het opstellen van Kruijswijk, de puntjes pakt die hem dit jaar de winnaar van de bergprijs maken. Victor Emanuelle III pakt, toepasselijk, de bronzen tree van het bergprijs podium. Eddie leidt comfortabel het gele trui klassement en Jippe blijft leider der geheimtips. Morgen de tijdrit en winnaar van het pontiac klassement, heilige grond die we vandaag al in de mist passeerden.

Etappe 18: geprikkelde Demare wint -Tourdirectie

(Thu 26 Jul 2018, 18:07) Beschuldigd door Greipel, maar weer ingetrokken, dat hij hulp zou hebben gekregen bij het op tijd binnenkomen gisteren legt Arnaud Demare ze er vandaag allemaal (voor zover nog aanwezig) op. Jippe heeft de sterkste sprintploeg en pakt de dagprijs en het groen en heeft tevens een mooie marge in het geheimtipklassement dankzij Laporte. Eddie wordt tweede en behoudt makkelijk het geel. Het coeur de lion klassemnt lijkt dit jaar naar Eva te gaan tenzij het op zondag niet op een massasprint zal uitdraaien.

waarom niet andersom -Watze

(Thu 26 Jul 2018, 18:01) Als het beste er af is bij sprinters als Sagan en Degenkolb, waarom doen ze het dan niet andersom: Sagan had de sprint kunnen aantrekken voor Oss, en Degenkolb voor Stuyven. Die hadden zo beide een kans gehad tegen Demare.

Coeur de lion -Jp

(Thu 26 Jul 2018, 17:42) Het lijkt erop dat er dit jaar geen punten meer te verdienen zijn voor de coeur de lion....

gendarmes aan de top -Eddie

(Wed 25 Jul 2018, 20:24) pepperspray is nog niet voldoende om renners te laten stoppen
http://www.wielerflits.nl/nieuws/384465/gendarme-haalt-froome-onderuit-in-afdaling-naar-de-ploegbus.html

Etappe 17: formule 1 start een sof maar mooie etap -Tourdirectie

(Wed 25 Jul 2018, 17:52) Mooie ontknoping op de derde col waar Froome lost op de andere favorieten. Eddie lost niet en pakt de gele trui terug terwijl Thomas de dagprijs en de bolletjestrui wint. Vandaag geen dag voor geheimtips dus Lars behoudt de trui.

Zucht van opluchting -Jp

(Wed 25 Jul 2018, 16:46) Voor Eddie dat Alaphilippe laat lopen

Poepje -Eddie

(Tue 24 Jul 2018, 20:41) Zou leuk zijn als Dumoulin (of misschien wel de Jumboos) Skyploeg een poepie kan laten ruiken, kans schat ik in op 10 procent.

Gilbert -Dr. Schupp

(Tue 24 Jul 2018, 20:24) GilbertGilbert is te zwaar gekwetst
https://sporza.be/nl/2018/07/24/gilbert-overleeft-horrorcrash-ik-dacht-ik-heb-alles-gebroken/

De beruchte 3e week -Polderstoemper

(Tue 24 Jul 2018, 18:15) Ik begin Thomas nu serieus in zijn nek te hijgen en ben bezig met een gestage opmars vanuit het rechterrijtje. Al 3 dagen in de subtop en eindelijk uit de mongolenwaaier.

Kanwelbaal -Eddie

(Tue 24 Jul 2018, 18:09) Ben een beetje gaan zweven na speculaties om mij in de adelstand te verheffen. Ik sta nu weer met beide benen op de grond. Het wordt tijd dat de klassementsrenners er aan gaan sjorren na al die overgangsritten.

Alaphilippe vs Thomas -Harrie D

(Tue 24 Jul 2018, 18:07) alaphilippeWas even bang dat de Welshman mijn Waterloo zou worden, maar vooralsnog gooi ik hoge(re) ogen met Alaphilippe

de zak -Watze

(Tue 24 Jul 2018, 17:53) Watsgebeurt met Zakarin, mijn bergman? Die had dit soort etappes steevast met twee vingers in de neus top vijf moeten rijden. Had zich honderd procent op deze wedstrijd gericht dit jaar. Heeft ie pepperspray gesnoven of zo? Nul punten voor mij, deze etappe. Morgen kan het alleen maar beter gaan. Weet Eddie over mee te praten, al is zijn herstel na de nulpunter van eergisteren maar bescheiden.

lees verder

stand in beeld na etappe: 21

776  Eddie
715  Victor Emanuele III
714  HAsjparov
712  Harrie D
709  jippe
703  Lars
686  Manolo27
678  Eva
677  John H
659  jp
658  Watze
649  Thomas
628  John B
582  polderstoemper
538  Robbert
498  la doña
485  Happy
366  BenL
300  OlafT
170  ChantalsKnarseKnarre

deel- en nieuwe rijden klassementen

Naast de virtuele gele trui en de dagwinst in het tourspel zijn er ook nog een groene trui, een bolletjestrui, een schild van eer en een pontiac horloge te winnen. In haar onmetelijke wijsheid stelt de tourspeldirectie dagelijks vast of de etappe als massasprint of als aanvalsetappe gezien mag worden. Niet zo ingewikkeld: alle etappes niet behorende tot bergritten of tijdritten en zonder massasprint zijn aanvalsetappes. De bergritten zijn die ritten met in ieder geval 1 col van de eerste of HC categorie en tijdritten zijn door le tour bepaald. De punten in bijvoorbeeld een massasprint etappe worden toegewezen aan het groene trui klassement, tijdritten aan het mr chrono klassement etc. In het kader van het Nieuwe Rijden is er jaarlijks een wisselklassement verzorgd door een van de deelnemers (zie het commentaar voor uitleg). Tenslotte is er het geheimtip klassement dat een rekenmethode hanteert die meer punten toe kent aan minder vaak gekozen renners, de geheimtips. Zie de standen in de rechter kolom, je vindt daar overigens ook de coureurs met de meeste punten.

spelregels

de stand vanaf de camping

Het totaalklassement is ook te bekijken op je mobiele telefoon mits die internet toegang van minstens de eerste genaratie (=WAP) of beter ondersteunt. Ook erg geschikt voor mensen met een langzame internet verbinding. Check out de tourlight.

eregalerij

2017: Eddie (8)
2016: Eddie
2015: André (6)
2014: Anton
2013: André
2012: Harrie D
2011: André
2010: Eddie
2009: Jippe (2)
2008: Eddie
2007: André
2006: JP (3)
2005: André
2004: JP
2003: André
2002: Eddie
2001: Eddie
2000: Eddie
1999: Eddie
1998: Jippe
1997: JP

tourspel stand na etappe 21

trui
spelerpunten
1. Eddie776
2. Victor Emanuele III715
3. HAsjparov714
4. Harrie D712
5. jippe709
6. Lars703
7. Manolo27686
8. Eva678
9. John H677
10. jp659
11. Watze658
12. Thomas649
13. John B628
14. polderstoemper582
15. Robbert538
16. la doña498
17. Happy485
18. BenL366
19. OlafT300
20. ChantalsKnarseKnarre170
Hoe was de stand na eerdere etappes

dagklassement spelers (etappe: 21 )

finish vlag
spelerpunten
1. Eddie49
2. jippe48
3. Lars45
4. Watze45
5. Harrie D42
6. John H38
7. jp38
8. HAsjparov31
9. Victor Emanuele III31
10. Manolo2729
11. Robbert25
12. Eva23
13. la doña23
14. Thomas19
15. John B18
16. polderstoemper18
17. OlafT7
18. ChantalsKnarseKnarre5
19. Happy3
zoek de dagklassementen van eerdere etappes op

dagklassement renners (etappe: 21 )

1. Kristoff, Alexander15
2. Degenkolb, John11
3. Demare, Arnaud9
4. Boasson Hagen, Edval7
5. Laporte, Christophe6
6. Richeze, Maximiliano5
7. Colbrelli, Sonny4
8. Sagan, Peter3
9. Pasqualon, Andrea2
10. De Buyst, Jasper1
zoek de dagklassementen van eerdere etappes op


het geheimtip klassement

trui
spelerpunten
1. jippe53273
2. Lars46287
3. Eddie45524
4. Victor Emanuele III44021
5. John H43163
6. Harrie D42705
7. Manolo2739936
8. HAsjparov38609
9. Watze37734
10. la doña35249
11. Eva35060
12. Thomas31724
13. BenL31234
14. Robbert29720
15. polderstoemper29034
16. jp24158
17. John B21825
18. OlafT21745
19. Happy17505
20. ChantalsKnarseKnarre13921

groene trui na etappe 21

trui
spelerpunten
1. jippe415
2. Eddie402
3. Harrie D392
4. Lars384
5. Watze383
6. jp358
7. HAsjparov347
8. Victor Emanuele III341
9. John H319
10. Manolo27306
11. Eva305
12. Thomas276
13. John B266
14. polderstoemper249
15. Robbert218
16. la doña217
17. Happy208
18. OlafT60
19. ChantalsKnarseKnarre40
20. BenL22

bolletjestrui na etappe 21

trui
spelerpunten
1. Thomas251
2. BenL249
3. Victor Emanuele III236
4. Manolo27233
5. Eddie229
6. John B228
7. HAsjparov226
8. Eva215
9. polderstoemper206
10. Robbert202
11. John H197
12. Happy185
13. Harrie D183
14. jp182
15. jippe180
16. OlafT178
17. Lars176
18. Watze159
19. la doña156
20. ChantalsKnarseKnarre69

mr chrono na etappe 21

trui
spelerpunten
1. Victor Emanuele III45
2. John H42
3. Eddie38
4. Manolo2738
5. Thomas38
6. BenL36
7. polderstoemper36
8. Robbert36
9. jippe35
10. la doña35
11. Watze33
12. OlafT31
13. Eva29
14. Happy29
15. Harrie D29
16. HAsjparov29
17. John B29
18. jp29
19. ChantalsKnarseKnarre26
20. Lars26

coeur de lion na etappe 21

trui
spelerpunten
1. Eva129
2. John H119
3. Lars117
4. HAsjparov112
5. Manolo27109
6. Harrie D108
7. Eddie107
8. John B105
9. Victor Emanuele III93
10. polderstoemper91
11. jp90
12. la doña90
13. Thomas84
14. Watze83
15. Robbert82
16. jippe79
17. Happy63
18. BenL59
19. ChantalsKnarseKnarre35
20. OlafT31

Watze's zwarte trui

trui
spelerpunten
1. BenL919
2. polderstoemper811
3. John H694
4. la doña664
5. Happy639
6. jippe603
7. Manolo27603
8. Lars598
9. jp584
10. John B583
11. Victor Emanuele III472
12. Thomas470
13. Eva464
14. Watze454
15. Harrie D453
16. ChantalsKnarseKnarre429
17. Eddie368
18. HAsjparov358
19. Robbert306
20. OlafT237

de optimale ploeg

coureurpunten
1. Sagan, Peter109
2. Thomas, Geraint62
3. Degenkolb, John59
4. Kristoff, Alexander59
5. Demare, Arnaud55
6. Alaphilippe, Julian54
7. Dumoulin, Tom48
8. Martin, Daniel47
9. Groenewegen, Dylan42
10. Gaviria, Fernando41
11. Colbrelli, Sonny34
12. Roglic, Primoz34
13. Froome, Chris33
14. Laporte, Christophe29
15. Van Avermaet, Greg28
16. Greipel, Andre22
17. Izagirre, Ion22
18. Bardet, Romain21
19. Mollema, Bauke20
20. Valverde, Alejandro20
21. Cort, Magnus19
22. Pasqualon, Andrea18
23. Quintana, Nairo18
24. Gilbert, Philippe17
25. Boasson Hagen, Edval16

de beste geheimtips

coureur (factor)punten
1. Degenkolb, John (14)11564
2. Thomas, Geraint (13)10478
3. Laporte, Christophe (19)10469
4. Izagirre, Ion (19)7942
5. Van Avermaet, Greg (16)7168
6. Alaphilippe, Julian (11)6534
7. Cort, Magnus (17)5491
8. Stuyven, Jasper (19)5054
9. Gilbert, Philippe (17)4913
10. Colbrelli, Sonny (12)4896
11. Demare, Arnaud (9)4455
12. Majka, Rafal (16)4096
13. Calmejane, Lilian (18)3888
14. Martin, Daniel (9)3807
15. Richeze, Maximiliano (18)3240
16. Pozzovivo, Domenico (17)3179
17. Latour, Pierre (16)3072
18. Jungels, Bob (17)2601
19. Mollema, Bauke (11)2420
20. Nieve, Mikel (19)2166
21. Kristoff, Alexander (6)2124
22. Boasson Hagen, Edval (11)1936
23. Kruijswijk, Steven (15)1800
24. Kwiatkowski, Michal (16)1792
25. Zakarin, Ilnur (15)1350